DeBroekriem: activiteitenplatform voor en door werkzoekenden

DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren inspirerende meet-ups en workshops voor werkzoekenden. Deelnemers werken actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk en ontmoeten collega-baanzoekers. Ook in 2019 organiseren de eventmanagers van DeBroekriem weer inspirerende workshops en meet-ups voor werkzoekenden in Arnhem.

Benut je eigen wijsheid /Omgekeerd solliciteren

Vandaag op 15 januari is de workshop “Benut je eigen wijsheid” geweest bij De Buutplek in Arnhem-Zuid. Een workshop waarin trainer/coach Daniëlle de Wilde de deelnemers aan de hand van haar eigen ervaringen begeleidt van hun kern naar hun kracht.

Op 30 januari gaat HR-professional Reinhart Brandse met de deelnemers aan de slag om de ideale baan te vinden. De deelnemers gaan hiervoor “Omgekeerd solliciteren”, dit betekent dat ze hun optimale vacature gaan beschrijven. Wist je dat het overgrote deel van alle vacatures wordt vervuld via het netwerk van een organisatie. Er zijn zelfs bronnen die zeggen dat het hier om 80% gaat. In ieder geval wordt maar een beperkt deel van de baankansen een “echte” vacature. Een vacature die je vindt via advertenties in kranten en andere media. Daarmee is het van wezenlijk belang om voor jezelf te weten wat je wil, maar vooral om dat kort en bondig neer te zetten. Daarom gaan we omgekeerd solliciteren! In deze workshop ga je zelf de tekst maken van jouw ideale vacature, zodat je in de toekomst nog veel beter met scherp kunt gaan schieten!

De workshop is in het prachtige kantoor van VGZ boven station Arnhem Centraal en starten om 2 uur met de workshop.Deelname aan de workshops is gratis, maar aanmelden is een vereiste. Dit kan via de site van DeBroekriem.

Wat is DeBroekriem?

Op dit moment telt Arnhem drie eventmanagers en Carla Tijhuis is één van hen. Een eventmanager is zelf in-between-jobs en organiseert meet-ups en workshops voor collega werkzoekenden. Door haar activiteiten als eventmanager heeft Carla haar netwerk enorm uitgebreid en inmiddels haar nieuwe werkbestemming gevonden. In februari gaat zij voor zichzelf beginnen als (zingende) dagvoorzitter.

Meer informatie over de workshops in Arnhem of interesse in eventmanagement bij DeBroekriem, neem dan contact op met Carla Tijhuis via 06-51706474 of carlatijhuis@gmail.com

Reacties