Discussieavond over vier jaar Participatiewet

Het Vakbondshuis aan de Velperbuitensingel

ARNHEM –  Op dinsdag 13 november organiseert vakbond FNV een discussieavond over bijna vier jaar Participatiewet. Wat heeft die wet gedaan met mensen? Wat gaat, kan en moet veranderen? Wat nu te doen in wijken en dorpen, in Arnhem en omliggende gemeenten? Wat kunnen de ontwikkelbedrijven en sociale ondernemingen betekenen nu deze meer ruimte krijgen?

Kitty Jong (vicevoorzitter van de FNV) en Martien Louwers (wethouder werk en inkomen) zijn uitgenodigd als hoofdgasten om hierover met elkaar en de zaal in gesprek te gaan. Steeds met in het achterhoofd wat beleid en uitvoering betekenen voor Daniëlle Bleek die in Klarendal woont en het alleen niet redt.

Hoe kan zij goed werk krijgen en houden? Welke benadering hoort daarbij? Hoe kunnen we bureaucratie voorkomen? Hoe kunnen we haar weerbaar maken? Wat vraagt dat van sociale ondernemers?

Inleiders op de discussieavond zijn Bert Otten, deskundige bij Radar Advies op het terrein van sociaal ondernemen, Marcel Hielkema, de nieuwe directeur van ontwikkelbedrijf Scalabor (voorheen Presikhaaf) en voorzitter van VNO/NCW Arnhem-Nijmegen en Peter Wiechmann, landelijk onderhandelaar FNV.

De discussieavond is op dinsdag 13 november 2018 en begint om 19.30 uur (inloop 19.00 uur) in Rozet, Kortestraat 16, Arnhem.  Klik hier om je aan te melden.

Reacties