Doorstart Nieuwjaarsduik Arnhem in 2017

Foto: Harry Gerritsen

ARNHEM/ELST – In januari maakte de organisatie van de jaarlijkse Nieuwjaarsduik Arnhem bekend dat ze ermee zouden stoppen. Op Nieuwjaarsdag was het de 15e keer dat de Nieuwjaarsduik Arnhem werd georganiseerd. Geruchten gingen toen al rond dat het mogelijk de laatste Nieuwjaarsduik Arnhem zou zijn.

De drie bestuursleden die dit evenement ieder jaar met een afnemend aantal vrijwilligers organiseerden hebben regelmatig om hulp gevraagd bij diverse instanties én de gemeente Arnhem, maar ondersteuning hebben ze nooit gekregen.

Een schril contrast met de toenemende populariteit van het evenement, zowel wat betreft het aantal deelnemers als het aantal toeschouwers. Op 1 januari van dit jaar waren er 320 ‘Nieuwjaarsduikers’ minstens even zoveel aanwezige toeschouwers. En ieder jaar ging de opbrengst van de duik naar een goed doel.

Doorstart Nieuwjaarsduik Arnhem
Maar er is goed nieuws. Ook op 1 januari 2017 zal er een Nieuwjaarsduik Arnhem plaatsvinden. Runiversity heeft de organisatie van de Nieuwjaarsduik Arnhem van de oorspronkelijke organisatoren overgenomen.
 
Initiatiefnemers Chantor van Beek en Kim Trouerbach, eigenaar van de Arnhemse loopgroep Runiversity, duiken zelf al een aantal jaren. Voorheen in Scheveningen, de laatste jaren in Arnhem. Na deelname in 2016 vernamen zij al dat dit hun laatste Nieuwjaarsduik in Arnhem zou kunnen zijn.

Het idee om de organisatie voor 2017 zelf in handen te nemen werd zeker geopperd, maar tot voor kort nog niet opgepakt. Daar is echter nu verandering in gekomen door de overname van dit jaarlijkse evenement door Runiversity. De Nieuwjaarsduik Arnhem 2017 doneert dit keer de opbrengst an ‘Cliniclowns’.

Deelnemen?
Op de vernieuwde website van Nieuwjaarsduik Arnhem kunnen deelnemers zich nu al inschrijven. Dat kan ook op Nieuwjaarsdag zelf. Deelname aan de Nieuwjaarsduik Arnhem kost € 3,50 per persoon en is inclusief een ‘Goodie Bag’, de befaamde Unox muts, een deelname certificaat en kop erwtensoep.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Doorstart Nieuwjaarsduik Arnhem in 2017"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*