Ebru-dagen in Arnhem

Afgelopen weken  waren er twee  workshop Ebru-marmeren op stof in de hippe dynamische wijk Spijkerkwartier te Arnhem. Ebru is een techniek waarbij water, met verdikkingsmateriaal is aangemaakt. De verven worden speciaal bereid en op het water besprenkeld en daarna op papier overgebracht. Echter in deze workshop wordt gewerkt met stof. Deze stoffen worden eerst voorbewerkt.

Ontmoet de Kunstenaar

In het kader van de ‘Ebru-dagen in Arnhem’  is Burhan Ensan te gast,  een kunstenaar uit Turkije. Ebru is Turkse benaming voor eeuwenoude kunstvorm op papier marmeren. De marmers op stof kunnen voor veel doeleinden worden gebruikt. Boekbinden; quilten; dozen bekleden; sjaals; als ondergrond voor een Kalligrafisch werkstuk; etc.

Naast workshops Ebru op stof was er ook een masterclass Reng-i Su (‘dansende kleuren op water’).
Reng-i Su is een techniek die door de Turkse kunstenaar Burhan Ersan is ontwikkeld. Speciaal voor de masterclass is Burhan Ersan uit Turkije naar Arnhem gekomen en heeft de drie daagse masterclass is succesvol afgerond.

Burhan is nog een paar dagen in Arnhem en wil graag andere kunstenaars en kunstliefhebbers ontmoeten. VANVOND, 28 september tussen 19.00-21.00 is er de gelegenheid om hem te ontmoeten en met hem in gesprek te gaan in het atelier van de initiatiefneemster in het Spijkerkwartier. Mocht je interesse hebben, bel Nesrin op 06 52686499, er zijn een beperkt aantal plaatsen

Initiatiefneemster NesRin

‘Deze week stond voor mij in het teken van een soort kennismaking met de traditionele vorm van Ebru op stof maar ook dat je met Ebru tevens kunst kan maken. Daarom heb ik de Rengi Kunstenaar Burhan Ersan naar Arnhem gehaald. Ik hoop volgende jaar iets groots te kunnen aanpakken.

Naast het breder uitzetten van Workshops Ebru in diverse wijken in Arnhem, denk ik ook aan   de samenwerking met Artez, het Modekwartier en andere kunstenaars in Arnhem. Hoe mooi zou het zijn als de traditionele vorm van Ebru op stof zou gebruikt worden door de modemakers in Arnhem. Ik denk bijvoorbeeld aan een week lang modemaken met Ebru op stof en daarna samen exposeren in een mooie ruimte.’

 

Reacties