Fair fashion performance op Arnhem Centraal 7 december a.s.

Kunst en Cultuur in Beweging organiseert samen met Ageethe Groenendaal/Pixelpolly mmv Awearness Fashion op 7 december a.s. op het Centraal Station Arnhem van 16.00 – 17.00 uur de Mind Your Fashion Footprint performance met het thema Identiteit & Duurzaamheid. Een kleine optocht van nimfen gekleed in ‘trash fashion’ (upcycled kleding) en attributen die passen bij het onderwerp. Kunst met een mooie boodschap!

De performance richt zich op hergebruik in de vorm van kledingstukken die gemaakt zijn van afval/afgedankte textiel, vooral jeans en panty’s. Met een upcycled/recycled kledingstuk draag je bij aan een beter milieu. Je verkleint er o.a. je ecologische voetafdruk mee doordat het gerecyclede product geen extra CO2-uitstoot veroorzaakt.

Kleding vormt een groot onderdeel van onze totale footprint. Een derde van onze aangeschafte kleding wordt niet gebruikt en een gedeelte ervan eindigt op de afvalberg. Er is overproductie en de meeste kleding wordt geproduceerd in derde wereldlanden, waar de omstandigheden van de werknemers uitermate slecht zijn. Hier willen we samen aandacht voor vragen.

De fair fashion performance op het Centraal Station in Arnhem op 7 december is voor iedereen toegankelijk. Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Arnhem. Meer info vind je hier.

Reacties