FDFA sluit zesde editie af met week vol jong talent

Rijn IJssel Fashion Finals - foto Eva Broekema

Van 1 juni tot en met 7 juli vond de zesde editie van het Fashion + Design Festival Arnhem plaats in de binnenstad van Arnhem en in het Modekwartier. Met evenementen op 24 verschillende locaties in Arnhem, stonden de binnenstad van Arnhem en het Modekwartier een maand lang in het teken van mode en design. Vanuit heel Nederland togen mode- en designliefhebbers naar Arnhem voor modeshows, exposities, masterclasses, feesten en filmvertoningen bij o.a. Showroom Arnhem, Museum Arnhem in De Kerk en zelfs op de muren van de Arnhemse binnenstad.

FDFA sloot het festival af met een week vol jong talent: bij ArtEZ vonden de Art & Design Finals van de afstudeerstudenten plaats, de examenkandidaten van Rijn IJssel Art & Design en Ruimtelijke Vormgeving exposeerden hun werk in het Stadhuis en bij Rozet showden jonge ontwerpers hun collecties tijdens de modeshow Story to Tell. De afsluiting van FDFA en het begin van de zomervakantie werd gevierd met Let’s Play in Luxor Live.

WE ARE PEOPLE

Met de zesde editie van het festival trad FDFA voor het eerst naar buiten met een expliciet thema: WE ARE PEOPLE, met een focus op de diversiteit aan identiteiten die de wereld rijk is. Met een tijdelijke hoofdlocatie in Showroom Arnhem werden diverse jonge Arnhemse kunstenaars en ontwerpers uitgedaagd om hun visie op identiteit aan de bezoekers van FDFA te laten zien. Onder andere Dennis Bijleveld, Anne Kluytenaar, Victor Klijsen, Nina Pen, Lydienne Albertoe en Alicia Minnaard exposeerden met hun werk.

Andere initiatieven haakten in op het thema, zoals Museum Arnhem die de expositie We’re in this together afstemde op het thema van FDFA, maar ook bij exposities van Rijn IJssel en workshops van Rozet en Nacht van de Mode was het thema identiteit en diversiteit terug te vinden.

Mode-activiteiten in juli

Een aantal exposities zijn ook nog na FDFA te bezichtigen. De mode-exposities bij Rozet, We’re in this together van Museum Arnhem en Female Voices in BOKA zijn nog tot medio juli te bezoeken.

Over Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA)

FDFA vervult een regionale platformfunctie op het gebied van mode, die regionale professionals en organisaties in de mode koppelt aan elkaar, aan het brede publiek en de inwoners van Arnhem. Dat gebeurt in belangrijke mate tijdens Juni Modemaand, als FDFA verschillende initiatieven bundelt en in samenhang naar buiten toe presenteert.

Reacties