Gemeente: Geen standplaats voor snackwagen Schuytgraaf

Foto: Harry Gerritsen

ARNHEM – Er is verwarring ontstaan over het behoud van de snackwagen van Geertje Enneman in Schuytgraaf. Vorige week verschenen daarover in de diverse media positieve berichten.

Tijdens een bewonersavond gisteren liet de gemeente Arnhem weten dat in tegenstelling tot het bericht van vorige week op de site Ik Hou van Arnhem de snackwagen van mevrouw Enneman niet mag blijven. Ook De Gelderlander en Arnhem Direct berichtten dat Enneman na afloop van haar standplaatsvergunning in Schuytgraaf zou mogen blijven:

De vergunning voor de standplaats verloopt officieel op 1 juli, maar volgens Enneman mag ze nu ook na die datum nog op haar stek blijven. Dit ondanks het feit dat in het nieuwe winkelcentrum ook een snackbar komt, van Kwalitaria. (Bron: De Gelderlander)

Van de gemeente Arnhem mag Enneman nu dus in Schuytgraaf gevestigd blijven. Het is alleen nog niet duidelijk of dat met de mobiele snackwagen op een standplaats is of dat Enneman een winkelruimte kan krijgen. De gemeente en Enneman zijn daarover nog met elkaar in gesprek. (Bron: Arnhem Direct)

De gemeente Arnhem weet niet waar deze informatie vandaan komt. Er zijn geen gesprekken gaande met mevrouw Enneman over een standplaats, meldde de website InSchuytgraaf gisteravond.

Verder werd hierover op de bewonersavond het volgende door de gemeente gemeld:

“Over twee maanden opent het nieuwe winkelcentrum. De gemeente wil de winkeliers een goede start geven en geeft daarom geen standplaatsen uit in de wijk. De ondernemers die nu een tijdelijke standplaats innemen in de wijk, wisten dit bij toekenning. Uiteraard kunnen zij altijd in overleg met de verhuurder van het winkelcentrum om daar een pand te huren.

De gemeente sluit niet uit dat in de toekomst wanneer de wijk af is en het winkelcentrum goed draait er alsnog een plek ontstaat voor een standplaats. Dat moet dan blijken uit onderzoek.”

Het lijkt erop dat de snackwagen van Enneman vanaf 1 juli a.s. in tegenstelling tot eerdere berichten niet meer in Schuytgraaf aanwezig zal zijn.

Visboer André de Visscher, die iedere vrijdag met zijn wagen bij het tijdelijke winkelcentrum aan de Marasingel staat, meldde onlangs aan De Gelderlander dat hij in ieder geval dit jaar nog in Schuytgraaf mag blijven.

Maar dat zal niet op de huidige plek bij het tijdelijke winkelcentrum zijn. De gemeente is namelijk voornemens om na de verhuizing van HEMA en AH in het hele gebied de bestaande verharding weg te halen en in te zaaien met gras.

Met de visboer wordt wel gesproken over een alternatieve standplaats, maar dat zal volgens een projectmanager van de gemeente Arnhem zeker niet in Schuytgraaf zijn. Indien gewenst kan de visboer een andere standplaats elders in de stad krijgen.

De verhuurmakelaar van het nieuwe winkelcentrum is daarnaast nog op zoek naar een viszaak als huurder.

Bron: Website InSchuytgraaf / De Gelderlander / Ik Hou van Arnhem

 

Reacties