Graafgrage stokstaartjes weer te zien in Burgers’ Zoo

Vorige week werd bekend dat de stokstaartjes in Burgers’ Zoo een behoorlijk eind waren met een tunnel onder hun verblijf door richting de Desert.

Vandaag laat Burgers’ weten dat de diertjes weer te zien zijn. “We hebben inmiddels koortsachtig gewerkt aan een nieuw hek dat de handige roofdiertjes in hun verblijf moet houden. Vanaf vanmiddag zijn de ‘daders’ weer zichtbaar!”

Onder het verblijf van de stokstaartjes was bij de aanleg van het dierenverblijf in 1993 al gaaswerk aangebracht om ontsnappingspogingen te voorkomen.

Nadat dierenverzorgers zagen dat de stokstaartjes druk aan het graven waren aan een kant van het dierenverblijf, werd ontdekt dat de stokstaartjes ondergronds aan het uitbreiden waren richting de Desert.

“Ze bleken een zwakke plek gevonden te hebben in het gaas”, aldus Bas Lukkenaar van Burgers’ Zoo. “Als ze heel diep en ver gegraven hadden, konden ze ontsnappen. Maar zover is het niet gekomen.”

Het hek dat nu in het dierenverblijf is aangebracht is tijdelijk. Na de zomervakantie wordt gewerkt aan een definitieve oplossing om nieuwe ontsnappingspogingen te voorkomen.

Op haar Facebook-pagina heeft Burgers’ Zoo een filmpje geplaatst van het tijdelijke hek in het stokstaartjesverblijf.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Graafgrage stokstaartjes weer te zien in Burgers’ Zoo"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*