Gratis Lunchconcert Beethovens Derde symfonie

Nog nooit een klassiek concert bijgewoond maar wel nieuwsgierig? Op woensdag 23 mei speelt Het Gelders Orkest een Lunch Classic in Musis. Onder leiding van de Venezolaanse vaste gastdirigent Christian V√°squez laat Het Gelders Orkest u delen horen uit de Derde symfonie van Beethoven. Dit gratis lunchconcert is een voorproefje op de concerten die verderop in de week van start gaan.

Op 23 mei worden het eerste en het vierde deel ten gehore gebracht van de Derde symfonie, waarin het aanvankelijk Napoleon was, die Beethoven wilde eren met een compositie. Maar als Napoleon zichzelf tot keizer uitroept, is het abrupt gedaan met de ode van Beethoven. Woedend krast de grote Duitse componist de opdracht aan Napoleon in het werk door en hij hernoemt de symfonie tot Eroïca.

Lunchconcerten zijn een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met klassieke muziek. Tijdens de lunchpauze wordt u een half uur lang meegenomen in de sfeer van een symfonisch concert. De lunchconcerten beginnen stipt om 12.30 uur en eindigen om 13.00 uur.

De Lunch Classic is gratis toegankelijk. Wilt u ook het reguliere concert bijwonen bestel dan kaarten op www.hetgeldersorkest.nl

Concertgegevens

Arnhem | Musis, Lunchconcert, woensdag 23 mei 12.30 uur (gratis)

 

Reacties