Gratis sportaanbod bij 9700 huishoudens in de bus

{

9700 huishouden in de Arnhemse wijken Rijkerswoerd en De Laar krijgen deze week een strippenkaart in de brievenbus waarmee ze vijf keer gratis kunnen meedoen aan bijna 20 sporten, zoals volleybal, handbal of zumba. De strippenkaart is een gratis kennismaking met vrijwel alle sporten van de nieuwe sportkaart van bewegeninarnhem.nl. Overigens kunnen andere Arnhemmers of Elstenaren of meerdere gezinsleden de kaart ook krijgen, door hem te downloaden van www.bewegeninarnhem.nl.

Doel van de sportkaart van bewegeninarnhem.nl is te laten zien hoe gezellig samen sporten kan zijn. Ook is de kaart er om niet-sporters van 18 jaar en ouder kennis te laten maken met een breed scala aan sporten, zegt Ruud van der Heijden, voorzitter van de Stichting Sportcentrum Rijkerswoerd en van het projectteam bewegeninarnhem.nl. Opstarten is mogelijk gemaakt door de Sportimpuls.

Laagdrempelig naar 20 sporten
De kaart moet laagdrempelig voor iedereen beschikbaar zijn. Daarom maakt de kaart ook deel uit van de Gelrepas. Gelrepashouders krijgen 50 procent korting op de prijs van 19,95. Zij betalen dus 9,95 euro.Daarvoor biedt de kaart 20 sporten van elf sportaanbieders in Arnhem en Elst. Het unieke van de kaart is dat je teamsport kunt bedrijven, zonder lid te worden van een vereniging of zonder dat je meerdere keren per week aanwezig moet zijn, voor training en wedstrijden. Ruud van der Heijden: ‘Daarmee sluiten we aan op de drukke agenda’s van gezinnen. Of op sterk wisselende werktijden.’

De kaart is vanaf 1 februari te koop via de website bewegeninarnhem.nl. Op die site staat ook het actuele aanbod voor sportkaarthouders. Vervolgens kan bij Sportcentrum Rijkerswoerd, bij Van Amerongen Outdoor en Survival aan de Rijkerswoerdse Plassen en bij het Fitnesscentrum Rijkerswoerd en bij sportcentrum De Grote Koppel worden ingecheckt om mee te doen. Overigens vallen deze laatste twee locaties niet onder de strippenkaart. Ze bieden wel activiteiten voor de sportkaart.

Doremieke Kuijsten, In en outdoor: Gezelligheid en flexibiliteit voorop
Sportaanbieder Doremieke Kuijsten van In en Outdoor vindt de kaart een uitkomst. Je kunt beter naar je mogelijkheden kijken en daarbij je sport kiezen. ‘Tegelijk kun je zeggen: na een activiteit gaan we samen wat drinken en daarna gaan we weer inchecken en nog een sport doen.’ De kaart is ook een uitkomst voor de drukke werk- of gezinsagenda ‘Je hebt de mogelijkheid om de ene keer ’s middags te sporten en de andere keer ’s avonds. Of om eens helemaal niets te doen.’

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Gratis sportaanbod bij 9700 huishoudens in de bus"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*