Grootste hockeytoernooi van Arnhem ooit

DCIM100MEDIADJI_0016.JPG

Komend weekend is hockeyvereniging HCM Arnhem op sportpark Elderveld voor de 27e keer het toneel voor het grootste hockeytoernooi van Arnhem. Maar liefst 28 teams in de leeftijd van 12 tot 14 jaar strijden dit weekend voor de overwinning.

’t Bollekantje toernooi

Voor de gelegenheid is het terrein omgebouwd tot een festivalterrein met camping en allerlei activiteiten. Het toernooi dat luistert naar de naam ’t Bollekantje toernooi is dit jaar geadopteerd door Rabobank Arnhem, die zich voor meerdere jaren aan het toernooi heft verbonden.

Weersverwachtingen

De organisatie is al maanden druk met de voorbereidingen en is er nu helemaal klaar voor. Voor het eerst sinds lange tijd zijn de weersverwachtingen extreem goed. “Op de een of andere manier hebben we de afgelopen jaren telkens dikke onweersbuien op ons dak gekregen, maar het lijkt erop dat we nu vooral rekening moeten gaan houden met de warmte” Aldus Frank Rikken van het organisatieteam.

Het toernooi wordt zondag afgesloten met een strafballencompetitie met de bolle kant van de stick. Volkomen verboden tijdens het normale hockeyspel, maar bij dit onderdeel een verplichting. De keeper van het eerste team van HCM staat voor die gelegenheid in de goal.

Zie ook: www.hetbollekantje.nl

Wat getallen:
• 20 meisjesteams
• 8 jongensteams
‚Ä¢ Zo’n 420 kinderen
• Ongeveer 80 begeleiders
• 110 wedstrijden

Reacties