GSG Guido en Rozet werken samen aan leesplezier

© Doglah Media Design

Scholengemeenschap Guido en Rozet hebben de handen ineengeslagen om het jaarlijks dalende leesplezier onder jongeren terug te dringen. Daarom is een nieuwe bibliotheek geopend, bij GSG Guido op school.

Collectie voor leesplezier

De opening vond donderdag 24 februari jl. plaats. Het is de eerste officiële opening van een bibliotheek op een Arnhemse school in het voortgezet onderwijs. Daarnaast zijn er nog andere acties die gaan leiden tot meer leesplezier onder jongeren. Sinds begin dit schooljaar hebben alle docenten van GSG Guido een cursus bijgewoond van Stichting Lezen, hebben alle taaldocenten een vervolgcursus gevolgd en staat er sinds enkele weken een prachtige collectie van ruim 500 populaire boeken op school te popelen om gelezen te worden.

GSG Guido heeft een christelijke identiteit, staat voor Gereformeerde Scholengemeenschap en bevindt zich aan de Grensweg, Geitenkamp.

de Bibliotheek op school

Deze samenwerking is bijzonder omdat Rozet nooit eerder zo intensief heeft samengewerkt met een VO school om leesplezier structureel aan te pakken. Dit alles volgens de formule van het landelijke project de Bibliotheek op school. Zo zal bij GSG Guido binnenkort een dichter op bezoek komen die de leerlingen gaat inspireren en verschijnen er boekentips in de tweemaandelijkse nieuwsbrief. Daarnaast komen alle eerstejaars leerlingen langs op de verschillende vestigingen van Rozet om kennis te maken.

Reacties