Herman Centraal: themaspecial De Verwarde Mens

Dé talkshow van Arnhem in Luxor Live: dinsdag 18 juni 19.30 uur. Gasten: zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen.

HOE IS HET LEVEN NA EEN PSYCHOSE?

Jeroen, Nanouk en Henk hebben alle drie de dubieuze eer zichzelf ‘ervaringsdeskundige psychoses’ te kunnen noemen. Jeroen Zwaal dacht tijdens zijn psychose dat het beter was om de moeder van zijn dochter in de keuken op te sluiten. Uit liefde, dat wel. Nanouk Rutten liep op een dag wanhopig en verward op de snelweg en werd net op tijd door een agent de berm in geworpen. Henk van Empel reed met zijn dochtertje naast zich naar Amsterdam om zijn portie cocaïne te scoren.

Ver van je bed-show? Tijdens hun gesprek met Basti leren we hoe een psychose geheel willekeurig zijn slachtoffers kiest.

NO-BRAINER: ZORG VOOR HET BREIN

Ernstig fysiek letsel? Ga direct naar de Spoedeisende Hulp. De wachttijden zijn daar beperkt tot hooguit enkele uren. Geestelijke nood? Uh, we gaan het uitzoeken. U hoort van ons. Wanneer, vraagt u? Over 8 weken tot 6 maanden…

We spreken met psychiater Jules Tielens, psycholoog Anita Hubner en ambulancemedewerker Peter van den Berg over de hiaten in de geestelijke gezondheidszorg, de wachtlijsten in de hulpverlening en over de donkere kanten van ons brein. Maar vooral ook zoeken we naar mogelijkheden, samenwerkingen, oplossingen en helpende initiatieven.

#endthestigma #mentalhealth #praaterover

Ook zullen andere mensen bij Basti aan tafel schuiven om te praten over mentale gezondheid, stigma’s en hulpverlening. Hulpverlening begint met de mensen om ons heen. Meer aandacht en openheid naar elkaar zal stigma’s opheffen, begrip vergroten en een voedingsbodem creëren voor duurzame en snelle hulp.

Met groepskorting naar themaspecial DE VERWARDE MENS? 

Kom je met méér dan 5 personen naar Herman Centraal? Dan heb je mogelijk recht op 25% groepskorting. Mail je gegevens naar info@hermancentraal.nl

DEZE SPECIAL WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

VGZ verzekeringen

“Coöperatie VGZ ondersteunt deze editie van Herman Centraal, omdat we denken dat goede en passende zorg start bij de ervaringen van patiënten en hun omgeving. De talkshow maakt het mogelijk om samen te verkennen wat er eigenlijk aan de hand is.

Door het delen van ervaringsverhalen kunnen we bestaande taboes doorbreken, waardoor klachten eerder herkend worden en hulpverleners in staat zijn om passende ondersteuning of zorg te bieden.”

Lagom Collective

De toppers van Lagom Collective zijn de motor en het creatieve brein achter ons promofilmpje over ‘De verwarde mens’ (binnenkort online).

Reacties