IEDERE MAAND TEGENLICHT MEETUP IN ARNHEM

Na een succesvolle start in maart zal de initiatiefgroep voortaan maandelijks een Meetup van het VPRO-programma Tegenlicht in Arnhem gaan organiseren. De volgende bijeenkomst vindt plaats op 24 april in “Geniet in de Weerd” om 19.30 uur, naar aanleiding van de uitzending “Offline als luxe”, die gaat over de invloed van de moderne media-technologie op ons leven.

Op 20 maart werd er voor het eerst een Meetup in Arnhem georganiseerd. Mensen kunnen bij een Meetup met elkaar praten over een bepaalde uitzending. Er werd gestart met de uitzending “Rendement van Geluk”, die gaat over nieuwe ontwikkelingen in de samenleving, waarbij bedrijven meer denken aan het geluk dat ze kunnen genereren, dan aan winst. Het was een geanimeerde avond, waarbij de deelnemers met elkaar in gesprek gingen over hun eigen plannen en ideeën om meer geluk in de samenleving te creëren. Veel mensen brachten naar voren dat ze een gevoel van verbinding in de samenleving missen.

Daarom gaat de volgende bijeenkomst over “Offine als luxe”, een uitzending waarin vraagtekens worden gezet bij de positieve waarde van de moderne media-technologie, die iedereen altijd en overal met elkaar in verbinding brengt. Is de verbinding via internet wel echt bevorderlijk voor het onderlinge contact? Hoe gaan voor- en tegenstanders van internetgebruik hiermee om? Wat is de invloed van het World-Wide-Web op ons dagelijks leven?

Wilt u ook meepraten over de invloed van al die wifi-masten, smartphones en andere schermen en over de manier waarop we omgaan met de mogelijkheden van de moderne technologie? Zet dan maandag 24 april vast in uw agenda. Op de Meetup wordt samen gekeken naar fragmenten van de uitzending, waarna er mogelijkheid is om hierover met elkaar van gedachten te wisselen.

Voor meer informatie zie Facebook: Tegenlicht Meetup Arnhem.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "IEDERE MAAND TEGENLICHT MEETUP IN ARNHEM"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*