Informateur Engels spreekt deze week met alle partijen

{

Deze week vinden in Arnhem de gesprekken plaats in het kader van de informatie. Dinsdag 25 maart spreekt informateur Hans Engels met de PvdA, SP, D66, Groenlinks, VVD en CDA. Vrijdag 28 maart vinden de gesprekken plaats met vertegenwoordigers van Zuid Centraal, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, Arnhemse Ouderen Partij en Verenigd Arnhem.

Het doel van de gesprekken is te onderzoeken of er een coalitiemeerderheid te vinden is met voldoende breedheid om verzekerd te zijn van stabiele verhoudingen binnen het college en de coalitie en die ook bij de raad als geheel op draagvlak mag rekenen.
“Ik ga dat proces open en onafhankelijk in en zal proberen op zo kort mogelijke termijn een advies uit te brengen waar men mee verder kan”, aldus Hans Engels.

D66 heeft vorige week, nadat zij de grootste partij werden bij de verkiezingen, professor Hans Engels gevraagd als informateur op te treden in Arnhem. Engels (1951) is bijzonder hoogleraar ‘rechten decentralisatie overheden’ in Groningen, daarvoor was hij bijzonder hoogleraar gemeenterecht/gemeentekunde aan de universiteit van Leiden. Hans Engels is vanaf 2004 lid van de Eerste Kamerfractie van D66. In het verleden was hij raadslid in Eelde en Tynaarlo en lid van provinciale staten van Drenthe.

Foto: Wikimedia

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Informateur Engels spreekt deze week met alle partijen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*