Jeugdzeilen dreigt te verdwijnen uit Arnhem!

Facebook @ Jason Jeugdzeilen

Door een gebrek aan jeugdinstructeurs is het voor de Watersportvereniging Jason in de Arnhemse haven niet meer mogelijk voldoende zeillessen aan te bieden. In de laatste jaren zijn door ziekte, verhuizing en pensionering een aantal instructeurs afgevallen en het is niet gelukt dit uit eigen gelederen aan te vullen. Daarmee dreigt het jeugdzeilen (de enige activiteit van de afdeling zeilen van Jason) te verdwijnen.

De vereniging

De Zeil- en Motorbootvereniging Jason aan de Westervoortsedijk geeft al 24 jaar zeilles aan kinderen van 8 tot 12 jaar. De vereniging beschikt over voldoende materiaal (8 Optimisten en 5 Flying Juniors). Zeilen is geen gevaarlijke sport, maar er kan natuurlijk altijd wat misgaan. Jason vindt het belangrijk dat de lessen zo veilig mogelijk zijn. Er wordt dan ook niet geoefend op de stromende Rijn, maar  op een rustig plekje in de haven. Alle jaren jaren hebben totaal al 459 kinderen hun eerste zeildiploma gehaald.

De oproep

Wie zou er interesse hebben, of kent iemand die een opleiding tot jeugdinstructeur wil volgen en een groep Optimisten (leeftijd 8 -12 jaar) wil coachen. We leiden op, dus voorkennis is niet noodzakelijk. Hoofdzaak is plezier aan werken met kinderen en wat tijd op woensdagmiddag, vrijdagavond of zaterdagochtend.

Voor geïnteresseerden:

Contact: Paul Koch
Mail: secretaris@zmjason.nl
www.zmjason.nl

Reacties