Klarendal heeft er zin in: Typisch!

Simone werd al in juli gevolgd © Zefanja Hoogers

Nog een paar weken, dan kijken we drie weken lang naar Typisch Klarendal! van de Evangelische Omroep (EO) op NPO 2. Rieky, Jan, Sjacco, Ali, Bertje, Chris, Yvon, Simone, Henk en nog velen meer: vanaf 26 november zien we Typisch Klarendal! drie weken lang, maandag t/m donderdag om 19:15u.

Met deze tekst en met screenshots van de montagetafel in Hilversum, wordt Typisch Klarendal! aangekondigd op de Facebookpagina van de wijk. De wijkkrant hielp de EO al voor de zomervakantie mee om aan mensen te komen om zich te laten te volgen met de EO camera. En nu is Klarendal er wel klaar voor: de posts online bereiken enorm veel mensen.

Typisch!

Arm of rijk, gezond of ziek, populistisch of elitair, laag of hooggeschoold, geboren Nederlander of immigrant, gelovig of ongelovig, Randstedeling of plattelander. Soms lijkt het wel of Nederland alleen nog maar bestaat uit kloven en tegenstellingen. Het nieuws wordt veelal gedomineerd door uitschieters en extreme tegenpolen. Maar wat weten we nu eigenlijk echt over de levens van anderen? En als we goed naar elkaar kijken, zien we dan niet juist meer overeenkomsten dan verschillen? De camera’s van Typisch..! bewegen zich door het alledaagse bestaan in Nederlandse buurten en geven zo stem aan de mensen die niet in de krant staan of hun stem laten horen aan de talkshowtafel.

Sinds afgelopen voorjaar is de EO met de twaalfdelige serie Typich Klarendal! in de wijk aan het filmen. Rolf en zijn collega’s volgen al tien mensen (Simone van de tabakzaak is ook aan de beurt geweest) en het EO team heeft als doel twintig bewoners van Klarendal te volgen.

Typisch Klarendal: de heimwee naar toen in een hippe volkswijk van nu

[het persbericht van 8 november]

De laatste jaren is de Arnhemse volksbuurt Klarendal rap veranderd in een hippe wijk. Tussen de arbeiders van toen zijn de blitse eettentjes en trendy modewinkeltjes van nu verschenen. Onder de ouwe Klarendallers steekt de heimwee naar vroeger dan ook wel eens de kop op. Maar kleurrijk, dat zijn de wijk en haar bewoners nog altijd.

In de 12-delige serie Typisch Klarendal volgt de kijker het dagelijkse leven van bijzondere bewoners van deze eigenzinnige Arnhemse wijk. In de eerste afleveringen maken we ondermeer kennis met Riekie, de 92-jarige danskoningin van Klarendal. Vroeger maakte ze de kroegen in de wijk onveilig met haar gezwaai en gezwier. De benen willen niet meer zo, maar toch wil ze nog één keer proberen de show te stelen.

Muizen en protheses
De excentrieke Gerard kampt met een ware muizenplaag in zijn huis. Hij moet op zoek naar creatieve mogelijkheden om de beestjes te bestrijden; want doden, dat kan Gerard niet over zijn hart verkrijgen. Kosmos-schilder Sjacco is in de zevende hemel: zijn schilderijen van het heelal krijgen een heuse expositie. Maar een knie-operatie zet hem weer met beide benen op de grond. En de goedlachse Ali Hoessein stapt dankzij een nieuwe prothese nóg vrolijker door het leven. Maar wordt dan op het matje én de weegschaal geroepen van de huisarts: hij moet hoognodig afvallen…

Typisch-reeks
Typisch Klarendal is een onderdeel van de Typisch-reeks, waar EO en BNNVARA afwisselend invulling aan geven.

Typisch Klarendal is drie weken lang van maandag t/m donderdag te zien om 19.15 uur op NPO 2.

Reacties