Klimaatcafé: De temperatuur van de stad

Hoe klimaatbestendig is Arnhem al? Platform Arnhem Klimaatbestendig organiseert op 28 februari een Klimaatcafé met als thema ‘De temperatuur van de stad’. Hoe ver zijn we met het klimaatbestendig maken van Arnhem? 

Het klimaatbestendig maken van de stad is een gemeenschappelijke opgave. In Arnhem werken bewoners, bedrijven, onderwijsinstellingen en non-profit organisaties samen om de stad beter bestand te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering. Denk hierbij aan zware hoosbuien, hittestress en langere perioden van droogte. De afgelopen jaren is er al het nodige gebeurd om de inrichting van de stad te verbeteren, maar we zijn er nog niet.

De temperatuur van de stad

Een flink aantal Arnhemse initiatieven presenteert zich op het podium, zoals Park Beek op de Paasberg, 026Regenton, Arnhem Tuiniert, Stichting Arnhemse Bedrijventerreinen, Groen van Prinstererstraat, Stadsgras en het Watermuseum. Wat hebben ze bereikt, wat zijn hun ambities, hoe hebben ze draagvlak gekregen en wat hebben ze nog nodig?
Wethouder Cathelijne Bouwkamp gaat vanuit haar bestuurlijke rol als wethouder Groen, Openbare Ruime en Duurzaamheid in op de klimaatbestendige ambities van de stad. Vervolgens is er ruimte voor een zaalgesprek. Varen we een goede, klimaatbestendige koers en hoe gaan we verder?

Zoals gebruikelijk wordt het programma afgesloten met een netwerkborrel om met elkaar na te praten. Entree is gratis, aanmelden is niet nodig.

Datum: donderdag 28 februari 2019
Tijd: 20.00 – 21.30 uur, deuren open 19.30 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20
www.arnhemklimaatbestendig.nl

Reacties