Komkommertijd [6]

Het is duidelijk vakantietijd: de stad is rustig, mensen zijn weg, grotere evenementen komen pas later weer deze maand, politici zijn met reces en de mailboxen blijven leeg. Toch levert een rondje fietsen door de stad al snel interessante, grappige of opmerkelijke beelden op: komkommertijd!

‘Grotere evenementen komen pas later weer deze maand’ is eigenlijk een beetje gelogen: sinds het begin van deze week zijn ze druk in Park Sonsbeek rondom de villa, om het om te toveren tot vijf dagen Sonsbeek Theater Avenue – De Theatrale Kermis van het oosten. Midden in de zinderende hitte rijden steekwagens en andere vehikels op en neer om tenten en aanhangers op hun plek te zetten. Vandaag begint het om 14u!

Tijdens deze voorbereidingsdrukte in het park afgelopen dinsdag, valt het oog in ieder geval op gevonden voorwerpen, neergelegd op een boomstronk; een Gucci zonnebrillen doosje en een fietssleutel-set. Of althans, sleutels waarvan je vanwege de sleutelhanger ervan uit gaat dat het fietssleutels zijn. Het doosje is, behalve wat poetsdoekjes, leeg.

Liggen deze spullen er omdat iemand afgelopen zondag de Ronde Weide verliet en om de één of andere reden even een stop moest maken? Of heeft een eerlijke vinder de voorwerpen op een zichtbare plek neer gelegd? Hoe is de persoon van de sleutels thuis gekomen? Horen sleutels en doosje bij elkaar? Of heeft een sjouwer van Theater Avenue even zijn spullen aan de kant gelegd om op een trekker te stappen? Als het park vandaag vol stroomt, liggen deze spullen er dan nog steeds? Komen ze ooit terug bij de eigenaar? Of zijn eventuele problemen omdat iets kwijt raakte, allang opgelost?

We weten het niet. Mocht je de eigenaar kennen: loop snel naar het pad voor de villa langs richting de Steile Tuin naar de boomstronk aan je rechterhand. Misschien ligt alles er nog. En anders veel plezier op de Theater Avenue.

Komkommertijd.

Reacties