Komkommertijd [8]

© Zefanja Hoogers

Het is nog steeds vakantietijd: de stad is rustig, mensen zijn weg, de politici zijn met reces en de mailboxen blijven leeg. Toch levert een rondje fietsen door de stad al snel interessante, grappige of opmerkelijke beelden op: komkommertijd!

Veertig jaar geleden zijn De Blauwe Golven officieel geopend, een kunstwerk van Peter Struycken, gemaakt op de plek waar ooit de haven lag met een schipbrug, die na de oorlog is gevuld met oorlogspuin. Het werk werd opgeleverd samen met de ‘Nieuwe brug’ – ofwel de Roermondspleinbrug die tien jaar laten de Nelson Mandelabrug ging heten.

Alles over dit kunstwerk is na te lezen op de blogspot website Behoud Blauwe Golven – de toekomst van het terrein staat namelijk al een tijdje ter discussie omdat niet iedereen het eens is met het omstreden plan van de gemeente voor een Creatieve Corridor voor de binnenstad.

Maar nu is het komkommertijd, dus politiek rustig. Her en der liggen de stenen van het kunstwerk momenteel echter wél van hun plek! De verkeerssituatie ter hoogte van het Roermondplein en de Oude Kraan vraagt namelijk om verbetering, vandaar dat de situatie een beetje anders en verwarrend is: als je over de brug naar Arnhem Zuid rijdt lijkt het of de Blauwe Golven al aangepakt worden, terwijl daar het laatste woord nog niet over gezegd was.

Maar dat is dus niet zo: de werkzaamheden duren tot en met oktober en er is zelf een actuele Facebook pagina aangemaakt. De NTP groep is nu wél met de bouwvak, en dan is het heel bijzonder om over hele rustige Blauwe (een beetje aangetaste) Golven te lopen. Dat levert een aardig plaatje op.

Komkommertijd.

Reacties