Luc Aarts – shoe designer | video

{

Luc Aarts maakt schoenen en Luc gaat lekker. In 2013 studeert hij af aan Artez Product Design en op zijn cv prijken nu al samenwerkingen met Canon, 3M, Harris Tweed en Maison the Faux. Voor dit Arnhemse modecollectief maakt Luc de schoenen die op de catwalk bij de Amsterdam Fashion Week waren te zien.

Schoenenmaker
Zijn schoenen maakt hij van A tot Z in zijn atelier op de Kleine Campus. Grote vellen leer en leesten hangen door de hele ruimte. Veel apparaten die je herkent van de schoenmaker, inclusief die typische geur. Tussen neus en lippen vertelt Luc dat schoenmakers door die lijmdampen gemiddeld twee jaar korter leven. We nemen nog maar een diepe teug adem en gaan snel door. Inspiratie haalt Luc uit skaten maar ook uit merken zoals Red Wings, Grenson en Nike. Dat blijft toch een jongensdroom, om daar in Beaverton te kunnen werken aan de nieuwste Nikes.

Van Klaas Gubbels naar Theo Janssen
De samenwerking met de Arnhemse kunstenaar Klaas Gubbels is één van de projecten waar Luc bijzonder trots op is. Hoe hij dat heeft aangepakt? Nou, gewoon aanbellen en vragen of Klaas een schoen wilde maken. Zo gezegd, zo gedaan. Dat smaakte naar meer. Luc gaat Nederland liftend door om aan te bellen bij Jort Kelder (‘maffe gast’), Dick Bruna, Bas Haring en natuurlijk Theo Janssen. Dat gaat ook vast lukken. Heeft er iemand nog een lift over?

Wie: Luc Aarts
Wat: Schoenen
Waar: Op het internet

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Luc Aarts – shoe designer | video"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*