Marcel Wanders komt 13 mei naar Arnhem

{

Op dinsdag 13 mei 2014 komt Marcel Wanders naar Arnhem! Onder de noemer ‘Arnhem Exchange, Back to the Roots’ nodigt OPA een aantal keren ontwerpers uit die ooit afstudeerden in Arnhem op het gebied van mode, product, grafisch of interactief ontwerp.

Van 1 februari t/m 15 juni is in Stedelijk Museum Amsterdam overzichtstentoonstelling ‘Pinned Up 25 jaar vormgeving’ van Marcel Wanders te zien. Dit leek OPA een gepaste gelegenheid om Marcel Wanders eens op bezoek te vragen in Arnhem. Marcel behoort tot de wereldtop van de internationale ontwerpers, maar studeerde in 1988 gewoon (cum laude) af in Arnhem.

Samen met Casper Vissers richtte hij in 2001 het succesvolle label MOOOI op, inmiddels met showrooms in Amsterdam, Milaan en London en verkoop in 79 landen. Marcel runt een studio met zo’n 50 medewerkers en werkt voor klanten als Flos, Alessi, Magis, Puma, Marks & Spencer, Swarovski en KLM.

Op 13 mei zal Marlies Leupen met Marcel Wanders spreken over zijn werk, de ontwikkelingen sinds het verlaten van Arnhem, de alledaagse en niet alledaagse praktijk van het ontwerp-vak, zijn visie op dit vak, de tentoonstelling in Amsterdam, het opzetten van een studio en ontwerplabel, de samenwerkingen met opdrachtgevers en het bedrijfsleven. Maar ook: zijn rol als artdirector en daarmee opdrachtgever voor andere ontwerpers, zijn plannen voor de toekomst, etc. Het beloofd een interessante avond te worden voor ontwerpers en bedrijfsleven. Het gesprek vindt plaats in Showroom Arnhem. Reserveren is niet verplicht maar op tijd komen wordt geadviseerd, want vol is vol.

datum: 13 mei
Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30)
Locatie: Showroom Arnhem
Adres: Kleine Oord 177
Entree: 5,- euro (OPA-pashouders, ArtEZ en HAN-ipo studenten gratis)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Marcel Wanders komt 13 mei naar Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*