Wijk BANK in het Arnhemse Broek – ONTHULLING

Op vrijdag 30 juni wordt door kinderen van de Paulusschool in het Arnhemse Broek de door bewoners zelfgemaakte BANK van de buurt onthuld. Na het succes van de eerste BANK in het Statenkwartier aan het einde van het vorige jaar, is er de afgelopen periode gewerkt aan een tweede BANK, en wel op het terrein van playground de Blokhut. Het terrein biedt allerlei mogelijkheden en het leek tijd om er nieuw leven in te blazen, zodat buurtbewoners er graag naar toe gaan om er te toeven en het te beheren. Een wijkbank om samen op te zitten draagt daar ongetwijfeld aan bij!

Foto: de dames van de Paulusschool branden drie dagen voor de onthulling hun namen in de bank. Maar er op hangen terwijl hij nog niet klaar is, voelt ook al lekker! – Zefanja.nl

Kunstenares Astrid Aries belde in de buurt van de Blokhut aan bij bewoners, vertelde over plannen om samen met bewoners een bank gaan bouwen voor de wijk en vroeg hen: Heb je thuis ook een bank staan, met wie zit je het liefst op de bank, waar gebruik je de bank voor? Hoe belangrijk is de bank in je huis en mag ik een foto van je maken op de bank?

De leerlingen van de Paulusschool gingen ook samen met Astrid Aries aan het werk, leerde de fijne kneepjes van het interviewen en fotograferen en gingen op pad om de BANK verhalen in de buurt te verzamelen. De foto’s en verhalen werden gepost op Facebook en op kregen een vaste plek op de reeds bestaande lange betonnen bank van het terrein, een mooi idee van Danny – een van de zeer betrokken bewoners. Tijdens de High Thea waar alle betrokkenen werden uitgenodigd kreeg hij de eer de eerste foto te bevestigen. Het ziet er gelijk een stuk kleuriger uit en BANK was tot leven gekomen.

Kunstenaar Karel van der Eijk ging bij de kinderen van de Paulusschool en de bewoners te rade voor ideeën voor een buurtbank. Hoe moet de nieuwe bank voor de buurt eruitzien? De eerste ideeën en schetsen werden geboren, de handen werden uit de mouwen gestoken, en samen met Karel bouwden bewoners en kinderen aan de BANK!

Tijdens het werken aan BANK ontstonden er ook veel nieuwe ideeën voor het de Blokhut, zoals een bingo middagen of een High Thea. Bewoners willen graag de Blokhut in eigen beheer gaan nemen.

Op vrijdag 30 juni vanaf 14.30u is het feest bij de Blokhut. Bewoners presenteren een logo en hun plannen voor de toekomst van de Blokhut, er is muziek, koffie, thee, limonade én natuurlijk de onthulling van hun BANK door de harde werkers van de Paulusschool. Iedereen welkom!

Playground de Blokhut, Le Mairehof 20. Volg het project op Facebook

BANK is een bewoners initiatief en zoekt verbinding met partners in de wijk. Na de realisatie van BANK in het Statenkwartier, sluit ook Kunst op de Plank nu weer aan bij BANK voor de Blokhut .

BANK wordt ondersteund door Cultuurmakelaar Lidwin van Grunsven/Kunstbedrijf Arnhem.

Bewaren

Bewaren

Reacties