Open Oogstdag aan de Mooieweg op 30 september

ARNHEM – Er op uit in de wijk met de kinderen of kleinkinderen? Zelf groenten en kruiden proeven en oogsten? Zien hoe biologische groenten worden geteeld voor Voedselbank Arnhem? Dat kan op zaterdag 30 september van 11:00 tot 15:00 uur aan de Mooieweg 17, tijdens de Open Oogstdag bij Stadslandbouw Mooieweg en de Zorgtuin.

Net als voorgaande jaren houden Stadslandbouw Mooieweg en de Zorgtuin samen open huis. Er is genoeg te zien en te beleven. Er zijn rondleidingen over het terrein, waarbij vrijwilligers uitleg geven over de beide projecten. Kinderen kunnen hun eigen haloween pompoen snijden en van verse aardappels worden frietjes gebakken. Elke bezoeker mag zelf wat oogsten om mee naar huis te nemen.

Groene stadsoase
Dit keer zal er speciale aandacht zijn voor de entree aan de Mooieweg op de hoek van de Kruisstraat. De Stadslandbouw wil deze entree aantrekkelijker maken, met meer groen, minder steen en meer verbinding met de buurt. Een groene stadsoase waar iedereen welkom is. Vrijwilligers en buren dachten in april en juni mee bij het uitwerken van de plannen. Tijdens de Open Dag ziet u het uiteindelijke ontwerp voor de ‘groene stadsoase’. Wilt u meehelpen dit te realiseren? Dat kan door mee te doen aan de crowdfundingsactie via www.voorjebuurt.nl/mooieweg. Op 30 september hoort u hier alles over!

Stadslandbouw en Zorgtuin
Sinds 2014 verbouwen de vrijwilligers van Stadslandbouw Mooieweg verse groenten, kruiden en klein fruit. Minimaal 50% van de opbrengst gaat naar de Voedselbank Arnhem. De rest is voor de vrijwilligers zelf. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. De naastgelegen Zorgtuin biedt dagbesteding op een biologische tuin aan mensen met een psychische, sociale en/of overgevoelige problematiek. Het doel is meedoen in de maatschappij en het gevoel hebben ertoe te doen.

Meer informatie
Meer informatie over de Open Oogstdag vindt u op: www.facebook.com/StadslandbouwMooieweg
Op www.zorgtuin-arnhem.nl vindt u meer info over de Zorgtuin.

Reacties