Open Oogstdag bij Stadslandbouw Mooieweg

Op zaterdag 1 oktober is iedereen welkom van 10:00 tot 15:00 uur bij Stadslandbouw Mooieweg, aan de Mooieweg 17 in Arnhem-Zuid. Er zijn rondleidingen, een speciale kinderactiviteit, proeverij en een groentequiz. De vrijwilligers van Stadslandbouw Mooieweg leverden dit jaar een record-opbrengst aan Voedselbank Arnhem. Maar er staat nog genoeg op het land om te bekijken en te proeven.

Programma
De open oogstdag is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om het project eens te bezoeken en te zien hoe groenten, bloemen en klein fruit hier op natuurlijke wijze worden geteeld.
Elk heel uur starten er rondleidingen. U kunt ook zelf ervaren hoe het is om bij de Stadslandbouw actief te zijn. Om te proeven zijn er groenten, kruiden en soep van eigen bodem. Kinderen kunnen hun eigen Halloween-pompoen uithollen. Van het binnenste wordt een speciale soep gemaakt. Na afloop kiest u zelf iets uit om te oogsten en mee naar huis te nemen.

Voor en door bewoners
Stadslandbouw Mooieweg is in 2014 gestart als een project voor en door bewoners van de omringende wijken. Op een stuk grond van bijna 3 hectare verbouwen vrijwilligers groenten, kruiden en klein fruit. Minimaal 50% van de opbrengst gaat naar de Voedselbank Regio Arnhem, de rest van de opbrengst is voor de vrijwilligers zelf.

Spectaculaire groei
De groep vrijwilligers is de afgelopen twee jaar gestaag gegroeid. Datzelfde geldt voor de groenten die aan de Voedselbank worden geleverd: van 80 kratten half 2014, 330 in 2015 naar meer dan 315 kratten tot medio september 2016. En het oogstseizoen is nog niet eens voorbij!
Door deze spectaculaire groei zijn er altijd nog vrijwilligers nodig op de maandag-, woensdag-, vrijdag- of zaterdagochtend. Groene vingers zijn niet vereist. Mocht u interesse hebben, dan hoort u hier alles over tijdens de open oogstdag.

Tijd, locatie en informatie
Tijd: zaterdag 1 oktober van 10:00 tot 15:00 uur
Locatie: Mooieweg 17, Arnhem-Zuid (hoek Kruisstraat)
Meer informatie: www.facebook.com/StadslandbouwMooieweg of slbmooieweg@gmail.com

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Open Oogstdag bij Stadslandbouw Mooieweg"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*