Opening expositie ‘De Eusebius van dichtbij’

ARNHEM – Het team van De Eusebius heeft afgelopen maanden hard gewerkt aan de expositie ‘De Eusebius van dichtbij’. De expositie vertelt het verhaal van de beeldhouwers en de diverse thema’s van de beelden op de kerk.

Afgelopen maandag werd de expositie feestelijk geopend door Wethouder Gerrie Elferink en directeur Petra van Stijn. Na een korte toespraak onthulde zij een van de luchtboogbeelden van de reeks ‘Bazuinengelen’ wat John Grosman beeldhouwde in de jaren 50 van de vorige eeuw.

De expositie laat ruim twintig luchtboogbeelden van De Eusebius zien. Dit zijn beelden die zijn gemaakt na de Tweede Wereldoorlog met als doel om de luchtbogen te versieren en te verzwaren. Deze beelden zijn normaal moeilijk te zien, maar worden op het moment allemaal opnieuw gebeeldhouwd. Daardoor is er nu de unieke mogelijkheid om de beelden in de maanden juli en augustus van dichtbij te zien in de kerkzaal, waarna de nieuwe exemplaren op de luchtbogen worden geplaatst.

Van 3 juli tot en met 31 augustus is de expositie ‘De Eusebius van dichtbij’ te zien in de kerkzaal van De Eusebius. Bezoekers betalen gedurende de periode van de expositie slechts een entree van € 1 voor de kerkzaal.

Naast dat de beelden worden tentoongesteld, zijn er ook nog een aantal beelden te koop en is het mogelijk om de nieuw gebeeldhouwde beelden te adopteren. Ga voor meer informatie over het adoptieplan naar www.eusebius.nl

 

Foto: Jan Adelaar

Reacties