Opening ‘Place to Bieb’ in Kronenburg

Op vrijdag 6 oktober wordt op feestelijke wijze de ‘Place to Bieb’ geopend in de openbare bibliotheek van Kronenburg. De leeshoek is getransformeerd tot een plek voor informele ontmoetingen van buurtbewoners met een stamtafel, een expowand, mededelingenzuilen en een groeiend aantal projecten en workshops waar je bij aan kan haken.

Workshops

Om 13.30 uur is de officiële opening met o.a. een optreden van de Stadscompagnie Arnhem. Daarna zijn er diverse presentaties en workshops zoals ‘jouw idee werkt’ met o.a. 3D printers en ‘Bookface’ met fotografie. De meeste activiteiten kan je in het najaar mee door. Om 17 uur is er een feestelijke afsluiting met het dan ter plekke gecomponeerde ‘ZuiderZiel lied’

ZuiderZiel

De Place to Bieb is een initiatief van de werkgroep ZuiderZiel. Deze wordt ondersteund door Kunstbedrijf in het kader van de cultuurimpuls Hart van Zuid. Het doel van ZuiderZiel is om letterlijk en figuurlijk meer ruimte te maken voor de ontwikkeling van initiatieven door en voor bewoners op Zuid. Denk aan een pop-up store voor ondernemers met een webwinkel, een ‘uitvinderij’ voor kids, of een project over wijkhistorie. De stamtafel dient voor het uitbroeden en uitproberen van zulke nieuwe initiatieven. Voor grotere initiatieven maakt ZuiderZiel zich sterk om daarvoor leegstaand vastgoed in gebruik te gaan nemen.

Ruimtekoers

De grote paradox van Zuid is immers de geringe ruimte voor initiatief enerzijds en de enorme leegstand van gebouwen en winkels anderzijds. De eerste grote kans om daar mee te experimenteren wordt op het RuimteKoers festival, dat dit jaar in november de brug over komt naar Arnhem Zuid.

Zin om ergens aan bij te dragen? Of zie je een kans voor je eigen plannen? Kom op 6 oktober naar de bieb en doe mee! Lees meer over het programma, de workshops en presentaties op de facebookpagina @ZuiderZielArnhem.

 

Foto: kunstenares Ingeborg Kaandorp pimpt de binnen en de buitenkant van bibliotheek in Kronenburg met haar graphics

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties