UPDATE: Politie zoekt daders en getuigen van mishandeling met betonschaar

Foto: Paul Hemmen (PH Visuals)

ARNHEM – In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee mannen ernstig mishandeld op de Nelson Mandelabrug.

De mannen van 31 en 35 raakten bij die mishandeling ernstig gewond. Twee verdachten zijn in verband met die mishandeling aangehouden, maar de politie is nog op zoek naar meerdere betrokkenen.

Bij een wandeling hand in hand na een feestje in de binnenstad zijn de mannen om vier uur ’s-nachts belaagd door een groep van zes tot acht voorbij fietsende jongeren, die door de politie worden gekenschetst als ‘lichtgetint’, maar door de slachtoffers worden aangeduid als Marokkanen.

Er ontstond een scheldpartij die op een mishandeling is uitgelopen. Daarbij is volgens het politiebericht en de verklaring van de mannen een betonschaar gebruikt. Eén van de mishandelde mannen is daarbij een paar tanden kwijtgeraakt.

De politie is onmiddellijk na de mishandeling op zoek gegaan naar de daders en heeft twee verdachten aangehouden, een 14-jarige uit Arnhem en een 20-jarige uit Gennep.

Inmiddels hebben zich vier verdachten bij de politie gemeld, één jongen van 14 en drie van 16 jaar oud. De politie sluit echter verdere aanhoudingen niet uit en daarom wordt nog steeds verder gezocht naar daders én getuigen.

De politie is nu op zoek naar meerdere daders en getuigen van de mishandeling. Maar ook naar gemaakte videobeelden. Die kunnen in Arnhem Noord zijn gemaakt, maar ook in Malburgen.

Eén van de mishandelde mannen heeft op Facebook het volgende verhaal gedeeld:

Helaas zijn Ronnie en ik dan ook slachtoffer geworden van een hate-crime richting homo’s 😞, na het stappen in Anhem zijn we met zijn tweeën bij naar huis lopen geprovoceerd omdat wij min of meer hand in hand liepen (wat we wel vaker doen wanneer we alleen zijn of lopen) maar daardoor dus belaagd werden door een groep Marokannen met een leeftijd tussen de 14 en 18 jaar.

Ik heb altijd gezegd dat we ons niet gek zouden laten maken en ons niet zouden laten kennen en dat deden we dus. Helaas had een van de gasten dus blijkbaar een betonschaar bij zich en na wat schelden op en neer werd het trekken en zo werd het opeens duwen en zo escaleerde zelfs uiteindelijk de boel volledig en kwamen al die gasten tegelijk op ons 😞, voordat ik het wist was Ronnie uit m’n buurt getrokken en had ik 3 man op me. Ik vocht me eruit eruit maar hoorde opeens Ronnie schreeuwen dat al zijn voortanden eruit geslagen waren door een van die Marokkanen met dus die betonschaar, ik ging erop af en de rest van hun vluchtte opeens weg en uiteindelijk kon ik richting Ronnie rennen en wat blijkt; zijn bovenste lip is ingescheurd en hij is maar liefst 4 voortanden en deels een 5e tand kwijt door de klappen, de lip is inmiddels gehecht in het ziekenhuis maar de tanden zijn een groter probleem en moeten opnieuw gezet worden. We moeten zo al naar een spoedtandarts.

Wat een leuke stapavond was is een nachtmerrie geworden wat ik mij persoonlijk aangrijp.

Dat dit nog kan gebeuren anno 2017 is onbegrijpelijk en niet te snappen want uiteindelijk zijn wij gewoon Nederlanders in ons eigen land maar het dus mag zo blijkbaar niet zijn qua homoseksualiteit 😞.

Heeft u informatie over de mishandeling, deel dit met de politie via 0900-8844. De politie laat verder weten dat ze de slachtoffers ondersteund. Ze hebben inmiddels aangifte kunnen doen.

Omdat er sterke aanwijzingen zijn dat de slachtoffers vanwege hun geaardheid uitgescholden en mishandeld zijn, ondersteunt de politie ook vanuit het netwerk Roze in Blauw.

Dit netwerk is aanspreekpunt voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT) binnen én buiten de politie. Lees hier meer over hoe deze politiemensen ondersteunen in dit soort zaken.

 

Reacties

Wees de eerste die reageert op "UPDATE: Politie zoekt daders en getuigen van mishandeling met betonschaar"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*