Provinciale Staten: ‘Commissaris Cornielje benoemen voor derde termijn’

Foto: Provincie Gelderland

ARNHEM – Vanochtend is in de vergadering van Provinciale Staten van Gelderland besloten om Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, aan te bevelen voor een herbenoeming van een derde termijn van zes jaar bij koninklijk besluit.

Maandag werd bekend dat Cornielje, die sinds 2005 de functie van Commissaris vervult, te kampen heeft gekregen met een hersentumor. Gisteren liet Cornielje, die sinds 2010 lijdt aan een ongeneeslijke ziekte waarvan hij twee keer herstelde, weten dat hij bereid is om een benoeming voor een derde termijn te aanvaarden.

Cornielje, die vandaag de vergadering van Provinciale Staten niet kon voorzitten, liet via een schriftelijke verklaring weten dat hij blij is met de aanbeveling en dat de Regering en de Koning nu over een herbenoeming moeten oordelen.

Als gevolg van de recente ontdekte ziekte ondergaat Cornielje op dit moment onderzoeken, waarvan hij volgende week de uitslag verwacht. Hij is dankbaar voor de aanbeveling van Provinciale Staten en put daaruit de kracht om door te gaan.

Bron: Provincie Gelderland

Lees ook het artikel van afgelopen maandag:

Commissaris van de Koning Clemens Cornielje kampt met ernstige ziekte

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Provinciale Staten: ‘Commissaris Cornielje benoemen voor derde termijn’"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*