Publieksprijs JeugdcultuurAward! – genomineerde 1: BANK in het Arnhemse Broek

STEM op je favoriete project voor de Jeugdcultuuraward! Deze award bestaat sinds 2016 en is een aanmoedigingsprijs voor het meest vernieuwende jeugdcultuurinitiatief in een Arnhemse wijk. Dit jaar is er ook een publieksprijs waarop gestemd kan worden. De onafhankelijke jury heeft zes projecten genomineerd die in een wijk van Arnhem participatief, innovatief en artistiek zijn. Stemmen kan tot en met 15 oktober!

BANK in het Arnhemse Broek

In het Arnhemse Broek onderzoeken kinderen met een BANK hoe ze nieuwe plekken voor ontmoeting kunnen maken in hun eigen wijk. Afgelopen juni brachten kinderen van de Paulusschool onder begeleiding van projectleider Astrid Aries hun ideeën in voor de BANK die kunstenaar Karel van der Eijk voor hen uitvoerde. Maar ook staken zij zelf de handen uit de mouwen. Momenteel wordt alweer een derde BANK gecreëerd, weer met kinderen van de Paulusschool. Kunstenaar Rob Voerman gaat met ideeën van bewoners die door de kinderen worden op gehaald aan de slag.

Bekijk het Youtube filmpje gemaakt voor de publieksprijs. Meer informatie vind je op de Facebookpagina en onder de nieuwsberichten van Kunstbedrijf Arnhem.

Breng je stem uit

De Jeugdcultuuraward! is een gezamenlijk initiatief van het Jeugdcultuurfonds Arnhem en Kunstbedrijf Arnhem. Zij hebben als doel alle Arnhemse kinderen in hun vrije tijd te laten meedoen aan artistieke en culturele activiteiten van de stad. Stemmen kan via dit Google formulier tot en met 15 oktober. Bekijk ze goed en stem op het project dat jij het beste vindt! Je moet minimaal twee stemmen uitbrengen. Veel plezier!

Juryprijzen

Naast een publieksprijs (een award en €350,-) zijn er nog drie prijzen, die door een onafhankelijke jury worden uitgereikt. Deze jury beslist welk project de eerste (€ 750,-), tweede (€ 250,-), en derde (€ 250,-) prijs krijgt. De jury bestaat uit:

  • Toni Britsia, bredeschool co√∂rdinatrice Stichting PAS
  • Christiaan Holland, entrepreneur en adviseur duurzame initiatieven
  • Jan Jans, beleidsadviseur wijken bij gemeente Arnhem
  • Sevval Kayhan, sing- en songwriter/student/urban artist
  • Jeroen Lutters, lector Artez

Uitreiking JeugdcultuurAward!

De uitreiking vindt plaats op dinsdag 24 oktober om 19.00 uur in Stadstheater Arnhem. We starten met een spetterend optreden van de winnaars van vorig jaar. Wereld dans- en muziekschool El Ele, Slagwerkgroep KABOEM!, de rappers van Geluid uit Schuyt en het Timmerhuis o.l.v. Bertus Blom nemen je mee op een muzikale wereldreis. Vervolgens presenteren de zes projecten van 2017 zich en zal de jury bekend maken wie de eerste, tweede, derde en publieksprijs heeft gewonnen.

Iedereen is welkom, maar aanmelden is verplicht via het Kunstbedrijf.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties