Publieksprijs JeugdcultuurAward! – genomineerde 3: 1000 fonteinen voor de Geitenkamp

STEM op je favoriete project voor de Jeugdcultuuraward! Deze award bestaat sinds 2016 en is een aanmoedigingsprijs voor het meest vernieuwende jeugdcultuurinitiatief in een Arnhemse wijk. Dit jaar is er ook een publieksprijs waarop gestemd kan worden. De onafhankelijke jury heeft zes projecten genomineerd die in een wijk van Arnhem participatief, innovatief en artistiek zijn. Stemmen kan tot en met 15 oktober!

1000 fonteinen voor de Geitenkamp

Het riool in de Geitenkamp is aan vervanging toe, gedurende twee jaren zullen de meeste straten in de Geitenkamp opengebroken worden. Enkel en alleen de vervanging van het riool zal geen oplossing bieden aan de waterproblemen die de wijk kent bij de heftige regenbuien; het vraagt om creatieve oplossingen. Kunstenaars en technici dagen kinderen uit met ontwerpen te komen voor tuinen, pleinen en groenstroken in de wijk. Samen werken zij aan het ontwerp voor de toekomst; met ‘1000 Fonteinen’ ontwerpen kinderen duurzame oplossingen voor hun eigen leefomgeving.

Bekijk het Youtube filmpje gemaakt voor de publieksprijs. Op de foto maakten bewoners van oude dakgoten een waterinstallatie waar tijdens het H80 festival de hele stad van mee genoot. Van wateroverlast naar waterpret!

Breng je stem uit

De Jeugdcultuuraward! is een gezamenlijk initiatief van het Jeugdcultuurfonds Arnhem en Kunstbedrijf Arnhem. Zij hebben als doel alle Arnhemse kinderen in hun vrije tijd te laten meedoen aan artistieke en culturele activiteiten van de stad. Stemmen kan via dit Google formulier tot en met 15 oktober. Bekijk ze goed en stem op het project dat jij het beste vindt! Je moet minimaal twee stemmen uitbrengen. Veel plezier!

Juryprijzen

Naast een publieksprijs (een award en €350,-) zijn er nog drie prijzen, die door een onafhankelijke jury worden uitgereikt. Deze jury beslist welk project de eerste (€ 750,-), tweede (€ 250,-), en derde (€ 250,-) prijs krijgt. De jury bestaat uit:

  • Toni Britsia, bredeschool co√∂rdinatrice Stichting PAS
  • Christiaan Holland, entrepreneur en adviseur duurzame initiatieven
  • Jan Jans, beleidsadviseur wijken bij gemeente Arnhem
  • Sevval Kayhan, sing- en songwriter/student/urban artist
  • Jeroen Lutters, lector Artez

Uitreiking JeugdcultuurAward!

De uitreiking vindt plaats op dinsdag 24 oktober om 19.00 uur in Stadstheater Arnhem. We starten met een spetterend optreden van de winnaars van vorig jaar. Wereld dans- en muziekschool El Ele, Slagwerkgroep KABOEM!, de rappers van Geluid uit Schuyt en het Timmerhuis o.l.v. Bertus Blom nemen je mee op een muzikale wereldreis. Vervolgens presenteren de zes projecten van 2017 zich en zal de jury bekend maken wie de eerste, tweede, derde en publieksprijs heeft gewonnen.

Iedereen is welkom, maar aanmelden is verplicht via het Kunstbedrijf.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties