Publieksprijs JeugdcultuurAward! – genomineerde 4: Meester/Gezel in Klarendal

STEM op je favoriete project voor de Jeugdcultuuraward! Deze award bestaat sinds 2016 en is een aanmoedigingsprijs voor het meest vernieuwende jeugdcultuurinitiatief in een Arnhemse wijk. Dit jaar is er ook een publieksprijs waarop gestemd kan worden. De onafhankelijke jury heeft zes projecten genomineerd die in een wijk van Arnhem participatief, innovatief en artistiek zijn. Stemmen kan tot en met 15 oktober!

Meester/Gezel in Klarendal

In Klarendal zien sommige jongeren het op school niet meer zien zitten waardoor ze dreigen uit te vallen. Door een samenwerking met Vmbo ’t Venster kunnen zijn aan de slag als gezel bij een meester in de buurt om andere kwaliteiten te ontdekken. Met het Meester/Gezel project leven helemaal op door onder begeleiding van een inspirerende modeontwerper aan hun imago te werken.

Bekijk het Youtube filmpje gemaakt voor de publieksprijs. Meer beeld en informatie vind je op de Facebook pagina. Op de foto laten de eerste drie deelnemers aan het Meester/Gezel project Angela, Vicky en Siënna, afgelopen juni trots hun resultaten zien tijdens de Nacht van de Mode in Klarendal.

Breng je stem uit

De Jeugdcultuuraward! is een gezamenlijk initiatief van het Jeugdcultuurfonds Arnhem en Kunstbedrijf Arnhem. Zij hebben als doel alle Arnhemse kinderen in hun vrije tijd te laten meedoen aan artistieke en culturele activiteiten van de stad. Stemmen kan via dit Google formulier tot en met 15 oktober. Bekijk ze goed en stem op het project dat jij het beste vindt! Je moet minimaal twee stemmen uitbrengen. Veel plezier!

Juryprijzen

Naast een publieksprijs (een award en €350,-) zijn er nog drie prijzen, die door een onafhankelijke jury worden uitgereikt. Deze jury beslist welk project de eerste (€ 750,-), tweede (€ 250,-), en derde (€ 250,-) prijs krijgt. De jury bestaat uit:

  • Toni Britsia, bredeschool co√∂rdinatrice Stichting PAS
  • Christiaan Holland, entrepreneur en adviseur duurzame initiatieven
  • Jan Jans, beleidsadviseur wijken bij gemeente Arnhem
  • Sevval Kayhan, sing- en songwriter/student/urban artist
  • Jeroen Lutters, lector Artez

Uitreiking JeugdcultuurAward!

De uitreiking vindt plaats op dinsdag 24 oktober om 19.00 uur in Stadstheater Arnhem. We starten met een spetterend optreden van de winnaars van vorig jaar. Wereld dans- en muziekschool El Ele, Slagwerkgroep KABOEM!, de rappers van Geluid uit Schuyt en het Timmerhuis o.l.v. Bertus Blom nemen je mee op een muzikale wereldreis. Vervolgens presenteren de zes projecten van 2017 zich en zal de jury bekend maken wie de eerste, tweede, derde en publieksprijs heeft gewonnen.

Iedereen is welkom, maar aanmelden is verplicht via het Kunstbedrijf.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties