Regentonnen door Arnhemse scholen in gebruik genomen

De waterschappen Rivierenland en Rijn-IJssel die in Arnhem actief zijn, hebben afgelopen zomer veertien scholen een regenton gegeven. Dat was een actie in het kader van het project ‘Tuinieren bij school’ van Natuurcentrum Arnhem.

Gisterochtend heeft wethouder Ine van Burgsteden symbolisch alle regentonnen officieel in gebruik genomen bij een bezoek aan basisschool de Sterrenkring.

Het water uit de regentonnen wordt door kinderen gebruikt om zogenaamde ‘zaadtegels’ op het schoolplein te besproeien. Die zijn omgewisseld met gewone stoeptegels. Voor dit project heeft Natuurcentrum Arnhem een lesprogramma ontwikkeld.

Met behulp van ‘watertafels’ wordt gedemonstreerd hoe alles overloopt bij piekbuien en hoe dat kan worden opgelost. De door de kinderen zelf ontdekte oplossingen worden meegenomen bij volgende demonstraties met de watertafels.

Het Natuurcentrum krijgt op die manier de beschikking over meerdere oplossingen voor wateroverlast bij piekbuien en deelt die kennis met de waterschappen en de gemeente Arnhem. Natuurcentrum Arnhem maakt deel uit van het platform ‘Arnhem Klimaatbestendig’. Dat platform wil samen met Arnhemmers, bedrijven, instellingen en de overheid de stad klimaatbestendiger maken en heeft de verspreiding van de regentonnen geco√∂rdineerd.

Bron: Persbericht gemeente Arnhem

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Regentonnen door Arnhemse scholen in gebruik genomen"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*