Schone wijk: ‘Dit moet je eigenlijk eens per maand organiseren’

De afvalprikkers in Klarendal © Zefanja Hoogers

Afgelopen week was de Arnhemse afvalestafette gaande. In Klarendal werd die zaterdag 23 maart afgerond met de Landelijke Opschoondag: bewoners struinden met prikkers de wijk door om de laatste restjes zwerfafval te prikken. Ook (wijk)wethouder Hans de Vroome prikte mee: ‘Je moet dit eigenlijk eens per maand organiseren. Naast een schone wijk, leer je elkaar ook nog eens kennen!’

Klarendal

In Klarendal waren er tijdens de estafette week duidelijk al opruimacties geweest, ‘Klarendal is nog nooit zo schoon geweest’ hoorden we iemand zeggen. In de wijk waren zaterdag de werkgroep Schoon Klarendal in de been, de Woon Omgevings Ploeg, betrokken bewoners en stedelingen, en zoals genoemd wethouder Hans de Vroome. De actie werd gecoördineerd door het KinderWijkTeam en de hele organisatie  van de Afvalestafette was een samenwerking van Natuurcentrum Arnhem, het KinderWijkTeam en Gemeente Arnhem.

In Arnhem

Dezelfde zaterdag maakte wethouder Martien Louwers op Stadsboerderij Presikhaaf de eindstand bekend van de Afvalestafette. Er is afgelopen week uit de hele stad maar liefst 21,5 kuub zwerfafval verzameld door vele kinderen, werknemers en bewoners uit Arnhem.

Reacties