Sint Marten en Sonsbeekkwartier in de schijnwerper

Wijkvereniging Sint Marten Sonsbeekkwartier organiseert samen met de Arnhemse historische vereniging Prodesse Conamur een bijeenkomst over de geschiedenis van Sint Marten en Sonsbeekkwartier. Wijkcentrum De Nieuwe Hommel biedt hiertoe op zondag 8 oktober 2017 van 14 tot 16 uur gastvrijheid.

Gelegen op de hellingen van de Veluwezoom is dit gebied lang bewoond geweest. Aan het einde van de negentiende eeuw begon de stedelijke nieuwbouw zich over de heuvels uit te strekken.

De lange geschiedenis van de wijk komt in drie presentaties aan de orde. Allereerst wordt het verhaal over boeren en herders verteld, die er tabak teelden en schapen weidden. Daarna komt de historie van grootse nieuwbouwplannen uit de negentiende eeuw aan bod. Tot slot is er een gesprek met markante wijkbewoners over hun herinneringen aan de wijk.

Tentoonstelling

Voorts is er een expositie van oude ansichtkaarten van Sint Marten en het Sonsbeekkwartier. Er is hierbij geput uit de collecties van Theo en Frans Brink. Bovendien worden oud fotomateriaal geprojecteerd. Beide collectioneurs kijken trouwens belangstellend uit naar uw oude beeldmateriaal. U kunt dat op de middag zelf meenemen, of vooraf naar Frans Brink (fgh.brink@hetnet.nl) sturen. Er is voldoende tijd en ruimte om met mede-wijkbewoners het oude en nieuwste wijknieuws te bespreken. Voor een gezellig drankje wordt gezorgd.

Servicemededeling: Wijkcentrum De Nieuwe Hommel is gevestigd in De Wiltstraat 6, Arnhem.

De bijeenkomst over de geschiedenis van de wijk is op zondag 8 oktober van 14 tot 16 uur. De toegang is gratis.

Reacties

Over de auteur

Kees Crone
Kees Crone is journalist en columnist. Hij publiceerde een aantal boeken over Arnhem en schrijft regelmatig op Arnhem-Direct. Hij is bovendien secretaris van de Vereniging Stadsschoon Arnhem.