Sonsbeek Theateravenue vandaag van start

ARNHEM – Vandaag om 18.00 uur start de Sonsbeek Theateravenue. Tot en met zondag 21 augustus is er rondom de Witte Villa, in de steile tuin en op andere plekken in het park een bonte mix te vinden van theater, muziek en eten en drinken.

De opening van het festival is in de geest van de Sonsbeek beeldententoonstelling, waar verbinding en ontmoeting centraal staan. Tati Vereecken-Suwarganda namens Sonsbeek’16, en artistiek directeur Paul Wijtvliet van de Sonsbeek Theateravenue verrichten gezamenlijk de symbolische openingshandeling op het basketbalveld bij de Witte Villa.

De TheaterAvenue is net een kermis: het publiek loopt rond en maakt een keuze uit vele korte voorstellingen die op een dertigtal plekken opgevoerd worden. In de nostalgische theatertenten en openluchttheaters kijk en luister je naar muziek-, cabaret- en theatervoorstellingen.

Soms groots, dan weer klein en intiem. Je wandelt van de ene voorstelling naar de andere. Of je gaat in het gras zitten en geniet van de sfeer, de mensen en het park. Laat je verleiden door de artiesten die parade maken en hun voorstelling als beste aan de man brengen.

Zoals
Zoals bijvoorbeeld het Theaterdier. “Een beest van een acteur. Hij is theater, leeft van literatuur, kunst en blaadjes sla”, belooft het programma. “Te eigenwijs voor het circus heeft hij zichzelf geregisseerd en gedomesticeerd en is uitgegroeid tot een fenomeen in de categorie, ‘non stop theater’.”

Of neem de blinde caberetier Vincent Bijlo, ook aanwezig. Bijlo is blij dat hij in deze tijd geboren is en niet geëindigd is als blinde homo. “Zijn die er dan? Jazeker, die bestaan. Ze zijn bijna allemaal voetbalscheidsrechter.”

Of de voorstelling Kletsmajoor van Oostpool. Gewapend met een handjevol slappe anekdotes, verkeerd geciteerde quotes, gammele levenslessen en een grabbelton aan algemene kennis gaan Teun Luijkx en Vincent van der Valk de strijd aan met de stilte.

Kortom: de Sonsbeek Theater Avenue biedt een prachtige mix van optredens en voorstellingen.

Luxor Live
Van vrijdag tot en met zondag is er bovendien het Luxor Night Live podium. RELIEF, Juxtapose, Rave Train, Gaps en Work Them hosten het gratis toegankelijke podium verscholen in het park.

Afterparty
Nieuw dit jaar is de Afterparty, die vrijdag 19 augustus van 23.00 uur tot 02.00 uur gehouden wordt op de 1ste etage van Stadsvilla Sonsbeek.

Meezingen, dansen, schreeuwen, laat je helemaal gaan op de muziek. Gegarandeerd dat je ieder nummer kent en meezingt! DJ Rob Spijker zorgt ervoor dat je geen moment stil zal staan op de dansvloer!
Wie geen zin heeft om te dansen, kan terecht op het balkon. De entree van de Afterparty bedraagt vijf euro.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Sonsbeek Theateravenue vandaag van start"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*