Stoff sluit de deuren

{

Vol frisse moed begon Robbie Jansen in 2013 in de Looierstraat de winkel Stoff. Vooral een kledingwinkel maar alles wat je er zag, kon je mee naar huis nemen. Ook een kop koffie en een knipbeurt waren er verkrijgbaar. Maar nu sluit de winkel de deuren. In een verklaring op Facebook staat het volgende:

‘Beste klant,
Na een tijdje niks van ons gehoord te hebben wordt het nu toch tijd om duidelijkheid te verschaffen. Helaas moet ik melden dat Stoff voorgoed DICHT blijft. Door een slechte start en het uitblijven van financiering is er na een reorganisatie geen andere uitweg. Ik wil jullie bedanken voor alles! Mvg Robbie’

De Looierstraat
Het leek even de goede kant op te gaan met de Looierstraat. Met de komst van Stoff en een Chinatown leek de straat en in het verlengde het Gele Rijdersplein gered. Chinatown ging net zo snel van tafel als het er op kwam en het vertrouwen van Stoff op social media is ook iets te voorbarig gebleken. Zonde, want het was een mooie winkel en een voor Arnhem vernieuwend concept. Hieronder een video van de opening.

Beleving
Waar beleving het toverwoord is voor de winkelbranche heeft het bij Stoff dus niet mogen baten. Was het teveel? Het kopen van een nieuwe tafel of kast is immers een ander traject dan het kopen van een paar nieuwe schoenen of een overhemd. En voor een fiets van Cyclenation kan je ook gewoon naar Cyclenation gaan in plaats van die bij Stoff te kopen. Dus moet er (veel) kleding worden verkocht en daarvoor moet een winkel toch meer in de loop zitten, zie bijvoorbeeld ook de winkel Ho! Mulder aan de Weerdjesstraat die het ook niet heeft gered.

Verdere verschraling
Het winkelen in Arnhem wordt er zo niet leuker op. Frisco is al verdwenen en The Globe sluit dit jaar ook de deuren om plaats maken voor kantoren. Durft iemand het B-woord nog te noemen? Lichtpuntjes zijn de uitbreiding van Sneaky Shoes en verfrissende initiatieven zoals Ruimtekoers waren winkelconcepten als Re.Tale een kans krijgen. In het pand van Ho! Mulder is inmiddels ook weer Ruimteschip geopend.

Foto: Facebook Stoff

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Stoff sluit de deuren"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*