Uitnacht 2024 en Cultuurprijs

Foto Facebook @ArnhemseUitnacht

Arnhem barst uit zijn voegen vanwege de overvloed aan culturele schatten die voor iedereen toegankelijk zijn. Van sprankelende kinderactiviteiten tot energieke urban vibes, betoverende klassieke muziek, meeslepende dansoptredens, adrenaline-boostende bands, gevoelig spoken word, prachtige films, prikkelende beeldende kunst, internationale topmusea, intieme singer-songwriters en nog veel meer!

Hét culturele feest van Arnhem met drie festivalbubbels

Uitnacht Arnhem vindt plaats op vrijdag 26 januari 2024. Wees welkom op hét culturele feest van Arnhem. Het programma start om 16:00 tot duurt tot maar liefst 05:00 uur. Op meer dan 50 locaties en met meer dan 200 acts en programmaonderdelen is Uitnacht Arnhem klaar voor jouw komst!

Het programma van Uitnacht Arnhem ‘reist’ in drie tijdsblokken door de stad: in zogenaamde bubbels concentreren de voorstellingen en acts zich in:

Bubbel 1 omgeving Klarendal                    16:00-20:00 uur
Bubbel 2 omgeving Jansbuitensingel     18:00-22:00 uur 
Bubbel 3 Binnenstad                                      20:00-00:00 uur

Nieuw tijdens editie 2024 is de Nachtbubbel van 00:00-05:00uur verspreid over de hele binnenstad.

Genomineerden jaarlijkse cultuurprijs

De jury van de Cultuurprijs Arnhem heeft de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Arnhem 2024 bekendgemaakt. Uit een scala aan opmerkelijke inzendingen, met suggesties van het publiek, heeft de jury een shortlist samengesteld die de diversiteit en uitmuntendheid van de culturele sector van Arnhem weerspiegelt.De genomineerden zijn:

1. Sjaak Hullekes – Modeontwerper die met zijn onderscheidende stijl, innovatieve benadering van mode en zijn maatschappelijk engagement een indrukwekkende impact heeft op de modewereld in Nederland.

2. Muziektheater de Plaats – Een dynamische groep die met grensverleggende voorstellingen en verrassende performances een brug slaat tussen muziek, theater en maatschappelijke betrokkenheid.

3. Chantal van Lieshout – Een getalenteerde kunstenares die met haar creatieve visie en unieke artistieke expressie een significante bijdrage levert aan de kunstscene van Arnhem.

Het Arnhemse publiek is oktober dit jaar opgeroepen nominaties in te dienen.  De jury heeft uit alle inzendingen en eigen waarnemingen een selectie gemaakt van kandidaten die het culturele landschap van Arnhem verrijken en de uitstraling van Arnhem als cultuurstad versterken.

De uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem 2024 vindt plaats op vrijdag 26 januari om 20:00 uur tijdens de Uitnacht Arnhem in het iconische Rembrandt Theater.
 

Uitnacht Arnhem is een bruisend cultureel evenement dat jaarlijks plaatsvindt en de rijke mix van kunst, cultuur en het uitgaansleven in Arnhem viert. Gedurende dit evenement, verspreid over meer dan 50 locaties in de hele stad, komen diverse kunstvormen en disciplines samen, waardoor de stad tot leven komt met optredens, voorstellingen, exposities en nog veel meer. En het beste van alles: toegang is volledig gratis!

De vakjury van de Cultuurprijs bestaat uit: Inge Pollet, Mirte Engelhard, Nelleke Verweij, Mascha Halberstad en Jan Westerhof (voorzitter).


Sociale media en teaser

Volg de Uitnacht op Facebook en Instagram of lees ook meer op Uitnacht.com.

 

Cultuur Netwerk Arnhem

De Arnhemse Uitnacht is een initiatief van de stichting Cultuur Netwerk Arnhem, waarvan de grootste culturele instellingen van de stad lid zijn.

De Arnhemse Uitnacht komt tot stand door bijdragen van de deelnemende kunstenaars, organisaties en instellingen.

Samenwerkingspartners: Gemeente Arnhem, Ondernemersfonds Arnhem, De Kempenaer Advocaten en Vrienden van Theater.

Reacties