Verdachte doodrijden overvaller in vrijheid

ARNHEM – De officier van justitie heeft vanmiddag de voorlopige hechtenis opgeheven van de 34-jarige Arnhemmer, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 47-jarige overvaller. De man blijft verdachte, maar mag verdere beslissingen van het OM in vrijheid afwachten.

Op donderdag 30 maart vond een overval plaats op de woning van de 34-jarige man en zijn 32-jarige vrouw aan de Limburgsingel in Arnhem. De overvaller – een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats – werd dood aangetroffen in de buurt van de woning. Het overvallen echtpaar werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij zijn dood.

De vrouw werd op zaterdag 1 april in vrijheid gesteld, maar is nog wel verdachte. De man werd maandag 3 april voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hoewel deze de bewaring voor 14 dagen heeft verleend, is de man vandaag door de officier van justitie in vrijheid gesteld.

De opheffing van de voorlopige hechtenis is ingegeven door de bijzondere positie van de man; enerzijds is hij het slachtoffer van een gewelddadige woningoverval, maar anderzijds ook verdachte in het onderzoek naar de dood van de overvaller. Voor dat verdere onderzoek is de voorlopige hechtenis van de man niet meer nodig.

Het onderzoek richt zich nu op de vraag of de man en/of de vrouw zich kunnen beroepen op noodweer of dat ze te ver zijn gegaan bij hun zelfverdediging. Als het onderzoek door het OM is afgerond, wordt er een beslissing genomen over eventuele verdere vervolging van de man en de vrouw.

In het onderzoek naar de overval is duidelijk dat de 47-jarige man hierbij betrokken was. Of er meer verdachten zijn, wordt momenteel onderzocht.

Bron: Nieuwsbericht Openbaar Ministerie (OM)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Verdachte doodrijden overvaller in vrijheid"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*