Vierde editie Pluk de Nacht in Arnhem

Foto: Judith de Vries

ARNHEM – Pluk de Nacht, het grootste openlucht filmfestival van Nederland, vertoont deze zomer weer de beste nationale en internationale speelfilms en documentaires die (nog) niet zijn uitgebracht in de bioscoop.

Na de aftrap in Amsterdam en een tussenstop in Utrecht is het bijna tijd voor Arnhem, waar het festival van 25 t/m 27 augustus neerstrijkt aan de Nieuwe Havenweg.

Op donderdag 25 augustus opent het festival met de film This Summer Feeling. De film gaat over het verwerken van een verloren liefde en speelt zich gedurende drie zomers af in drie verschillende steden (Berlijn, Parijs en New York).

Op dag twee schittert My Revolution op het grote doek, waarin de veertienjarige Marwann het hart van zijn grote liefde wil winnen, als aanhanger van de Arabische Lente. Dag drie draait Mom and Me (Ierland), met portretjes over moeders en zonen. Naast de hoofdfilm draait er elke avond ook een korte film.

Meer dan film
Pluk de Nacht is uitgegroeid tot een bijzondere ontmoetingsplaats waarbij de vertoning van niet eerder uitgebrachte films vermengd wordt met kunst en nieuwe media projecten, eten, drinken en feestjes. Dit jaar heeft Pluk in Arnhem een Caribisch tintje.

Zo serveren de drie zussen van Switi on Tour de lekkerste Surinaamse gerechten vanuit hun foodtruck en scoor je een traditioneel schaafijsje – gemaakt van huisgemaakte siropen van verse vruchten – bij Schaafijs Arnhem. Een kopje koffie of thee haal je bij de truck van True Barista.

Reggae party
Iedere avond kan er na de film gedanst worden bij Klup de Nacht, Pluks eigen mini disco in de Havenloods (die vaker dienst doet als clublocatie), maar op vrijdag 26 augustus is er een speciale reggae party. Voor (vanaf 17:00) én na de film (tot 02:00) draaien dj’s van Mo Fayaa Events zomerse reggae tunes.

Samenwerking
Dit jaar werkt Pluk Arnhem samen met een aantal lokale partijen. Zo doneert kringloopwinkel 2Switch Arnhem boeken en spellen en kunnen bezoekers ruilen of doneren op het terrein. Maar natuurlijk kan er ook gespeeld worden, en wel aan de biertafel: van kaartspel tot sjoelbak én minivoetbaltafel.

Na afloop worden de spellen en boeken aan diverse goede doelen geschonken, waaronder de Voedselbank in Arnhem en AZC de Koepel. Ook is het terrein opgeleukt met meubels van 2Switch, die allemaal te koop zijn tijdens het festival.

Het festival is vrij toegankelijk, maar bezoekers kunnen het festival steunen door een strandstoel te reserveren (vanaf 3 euro). De film start als de zon onder is, rond 21:00. Meer info op www.plukdenacht.nl.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vierde editie Pluk de Nacht in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*