Vitesse komt niet voorbij FC Utrecht: 1-1

Vitesse heeft zondagmiddag in Gelredome het duel tegen FC utrecht, een andere challenger van de traditionele Top 3 niet in winst kunnen omzetten. Na 90 minuten zouteloos voetbal stond er een 1-1-stand op het scorebord Cyriel Dessers zette in de 70e minuut de bezoekers na een klutsbal op voorsprong. Mason Mount voorzag enkele minuten later zijn invalbeurt van het stempel ‘gouden wissel’ door van dichtbij de gelijkmaker op het bord te zetten.

Het was van beide kanten heel matig. FC Utrecht liep vorige week een forse dreun op in het zelfvertrouwen met een 1-7-nederlaag tegen PSV, Vitesse verloor kansloos in Europees verband van Nice. In de eerste 45 minuten gebeurde vrijwel niets. Alexander Buttner kreeg na drie minuten een domme gele kaart en speelde korte tijd met vuur. Hij herstelde zich in de loop van de eerste helft.

Matt Miazga is nog maar een schim van de krachtige centrale verdediger die vorig seizoen was. De Amerikaan speelt alleen maar op safe en achteruit of breed, elke voorwaartse bal lijkt een toevalstreffer. Fankaty Dabo heeft momenten waarbij je je afvraagt of hij wel kan voetballen, hij heeft in ieder geval slecht gevoel voor positiespel. Navarone Foor speelde ook niet best, hij lijkt in alles op de speler van de vorige eerste seizoenshelft. Tim Matavz werd nauwelijks bereikt en elke keer dat Luc Castaignos hem komt vervangen, hoor je de scepsis op de tribune. Die scepsis maakte hij overigens waar door een uitgelezen kans op 2-1 te laten liggen.

Milot Rashica stak er met kop en schouders bovenuit. De verdediging va de gasten kreeg geen vat op hem. Vitesse gaat voor hem een mooie transfersom ontvangen. Mason Mount maakte in de speelminuten die hem waren gegund een behoorlijke indruk, ik heb hoge verwachtingen van hem.

De thuisbalans van Vitesse is inmiddels matig. Na de overtuigende seizoensouverture tegen NAC Breda (4-1) wacht de thuisclub nog steeds op een tweede overwinning.