Vitesse wint weer eens in Gelredome: 2-0 tegen Go Ahead Eagles

Vitesse heeft de traditionele Airborne-wedstrijd aangegrepen om in eigen huis weer eens de volle winst te pakken. Go Ahead Eagles werd met 2-0 verslagen door treffers in het laatste kwartier van Ricky van Wolfswinkel (penalty) en Lewis Baker. De laatste keer dat de thuisploeg winnend van het veld stapte was infebruari van dit jaar. Vanaf dat moment boekte de ploeg louter nederlagen en gelijke spelen.

De winst was uiteindelijk volledig verdiend, maar helemaal soepel ging het niet. De sfeervolle ambiance van het Airborne-duel stond in schril contrast met de slaapverwekkende saaie eerste helft. Vitesse speelde een veel te traag tempo om het de gasten uit Deventer, waarschijnlijk een van de zwakkere broeders dit seizoen, echt moeilijk te maken. De Eagles hielden gelijke tred, de thuisclub werd alleen gevaarlijk bij afstandsschoten van Navarone Foor en Maikel van der Werff, die een prachtige boogbal net naast zag zeilen. Eloy Room had nauwelijks wat te doen. Nathan zag zijn poging op de doellijn gestopt worden.

Met Adnane Tighahoudini voor de zwakke Nathan ontwikkelde Vitesse in de tweede helft een veel hoger tempo, waardoor kansen niet konden uitblijven. Doelman Theo Zwarthoed bracht een keer vallend op de doellijn redding, maar uiteindelijk had Vitesse een strafschop nodig om op voorsprong te maken. Na een handsbal van Sander Fischer schoot Ricky van Wolfswinkel de bal vanaf elf meter hoog in de touwen. Koud twee minuten later was het duel beslist. Invaller Mitchell van Bergen legde de bal op de voeten van Lewis Baker, die uit stand onberispelijk raak schoot.

In de resterende minuten speelde Vitesse het duel zonder problemen uit, Van Wolfswinkel had in de slotfase nog de 3-0 op zijn voet, maar de bal ging hoog over. Het Airborne-duel, dat vanaf volgend jaar een andere opzet krijgt, werd gadeslagen door een kleine 14.000 toeschouwers, Marvelous Nakamba verkozen tot Man of the Match.