Vitesse boekt tegen PEC Zwolle zesde zege op rij: 2-1

Vitesse heeft in een vol en sfeervol Gelredome tegen PEC Zwolle de zesde zege op rij geboekt. De directe concurrent voor een plek in de play-offs werd verdiend met 2-1 verslagen. PEC Zwolle beleefde een droomstart. Uit een ingooi, die eigenlijk een corner had moeten zijn, van Bart van Hintum, kopte Mustafa Saymak van dichtbij de 0-1 binnen. De zwakke Rochdi Achenteh liet zich (weer) verrassen. Het duurde tot de 20e minuut voordat Vitesse goed grip kreeg op het duel.

Er kwamen kansjes en kansen voor de sterk spelende Valeri Qazaishvili en Bertrand Traore. Doelman Warner Hahn was echter steeds alert, ook na een punter van Zakaria Labyad. In de 34e minuut was het wel raak, wederom door een treffer van Bertrand Traore. Vitesse pakte daarna door en kort daarop was het bijna 2-1. Na een verre pass van Zakaria Labyad stuitte Bertrand Traore echter opnieuw op de Zwolse keeper.

Kort voor rust zette Kevin Diks aan voor een solo en na een prachtige schaar, kon hij alleen worden gestopt door Ben Rienstra, die aan de noodrem trok. De normaal zo trefzekere Marko Vejinovic knalde de bal vanaf elf meter echter hoog over. De rust brak derhalve aan met 1-1.

Vitesse had weinig last van de misser en zette PEC ook richting de Zuidtribune continu onder druk. Bij elke poging bleek Warner Hahn een grote sta in de weg. In de 64e minuut was hij echter kansloos op een stiftbal van Davy Propper, die na een korte solo koel bleef en de 2-1 op het scorebord zette. De Vitesse-middenvelder was voor de zoveelste keer dit seizoen de beste man van het veld en werd opnieuw terecht gekozen tot Man of the Match. Vitesse gaat komende zomer de hoofdprijs voor hem krijgen.

PEC Zwolle ging daarna over tot pompen of verzuipen, mede door het inbrengen van Eli Babalj, Peter Bosz reageerde adequaat door Dan Mori in te zetten. Dennis Oliynyk mikte de paal nog op de paal.

Vitesse ging door deze zege over PEC Zwolle heen op de ranglijst. De thuisclub zorgde bovendien voor een historisch feitje, want het was in de geschiedenis van de eredivisie nog niet eerder voorgekomen dat een ploeg zes wedstrijden in de maand februari wist te winnen.

Een eerder duel tegen PEC Zwolle dat ik zag in Gelredome:

Vitesse overtuigt tegen koploper PEC Zwolle: 3-0

(Foto: Spitsnieuws.nl)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse boekt tegen PEC Zwolle zesde zege op rij: 2-1"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*