Vitesse doet zijn plicht: 3-0 tegen FC Dordrecht

Vitesse is voor de twaalfde achtereenvolgende keer ongeslagen gebleven. Het onmachtige FC Dordrecht werd met 3-0 verslagen. De treffers vielen alle in de tweede helft, voor de pauze speelde de thuisclub in een veel te laag tempo om Dordrecht echt pijn te doen en het publiek, ruim 17.000 man, te vermaken.

Vitesse opende redelijk met een kans voor Renato Ibarra, hij werd gestuit door Kurto. Kort daarop scoorden de gasten, de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Na een kwartier zag Marko Vejinovic een schot van richting veranderd naast vliegen.

De grootste kans was voor Zakaria Labyad, die na een prachtige steekbal van Josh Mceachran de hoek voor het uitkiezen had, Traore niet zag staan en vervolgens Kurto op zijn weg vond. De linksbuiten kon daarna in de ogen van het publiek niets goed meer doen en werd halverwege ook uit zijn lijden verlost. Ook topscorer Bertrand Traore kreeg nog een goede kans, zijn schot ging voorlangs. De 0-0 bij rust was teleurstellend.

Vitesse stelde na de rust orde op zaken. De ruimtes werden wat groter en vanuit de omschakeling wist Valeri Qazaishvilli, later uitgeroepen tot Man of the Match, tot twee maal toe te scoren. In de 70e minuut zette Renato Ibarra de 3-0-eindstand op het bord.

Vitesse verzekerde zich met deze zege van een plaats in de play-offs om Europees voetbal.

(Foto: nos.nl)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse doet zijn plicht: 3-0 tegen FC Dordrecht"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*