Vitesse geeft Willem II geen schijn van kans: 2-0

Vitesse heeft zaterdagavond 14 februari een vierde zege op rij weten te boeken. Willem II, de verrassend goed presterende promovendus uit Tilburg was kansloos in Gelredome. De 2-0 eindstand was al bij rust bereikt en betekende een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

De thuisclub voetbalde in de eerste vijfenveertig minuten als een kampioensploeg. De gasten kwamen niet of nauwelijks aan voetballen toe, de bal ging bij Vitesse snel van man naar man, hoewel er niet echt veel kansen werden gecreeerd. Onder leiding van de uitblinkers Valeri Qazaishvilli en Davy Propper werden de gasten continu onder druk gezet.

Na een klein half uur spelen kwam de bal wat gelukkig voor de voeten terecht van Davy Propper, die de bal tegen de paal kogelde. Voor Zakaria Labyad was het een koud kunstje de terugspringende bal achter keeper Lamprou te tikken.

Niet veel later volgde het hoogtepunt van de avond, toen Bertrand Traore op fenomenale wijze de bal met een subtiele voetbeweging in het doel lobde: 2-0.

Na de thee speelde Vitesse duidelijk met de handrem op, de amusementswaarde van de eerste helft werd niet meer gehaald. Eloy Room hield opnieuw zijn doel schoon, het halen van de play-offs zal in de huidige vorm geen enkel probleem. De derde plaats zou ook nog moeten kunnen, het gat met Feyenoord en AZ, beiden nog tegenstander, bedraagt zeven punten.

Eerdere wedstrijden tegen Willem II die ik zag in Gelredome:

Vitesse worstelt tegen Willem II en komt niet boven: 0-0
Vitesse boekt belangrijke bibberzege op Willem II: 2-1
Vitesse vergeet te winnen van Willem II: 2-2

(Foto: nos.nl)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse geeft Willem II geen schijn van kans: 2-0"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*