Vitesse laat zege tegen Cambuur Leeuwarden glippen: 2-2

Vitesse heeft zaterdagavond niet kunnen winnen van Cambuur Leeuwarden. De gasten uit Friesland wisten door een late treffer een punt mee te nemen uit een zeer matig gevuld Gelredome (nog geen 14.000 toeschouwers). Vitesse wist ondanks een groot veldoverwicht niet in een eerder stadium een verlossende voorsprong te nemen.

De start was matig, zeker voor hen die de ouverture tegen Ajax hadden gezien. Cambuur zette vroeg druk en kwam op voorsprong door een treffer van Michel Hemmen. De Friese vreugde was van korte duur. Na twintig minuten lobde Zakaria Labyad de gelijkmaker binnen. Hij zorgde ook voor de 2-1-voorsprong door een strafschop onberispelijk te benutten, nadat Valeri Qazaishvilli onderuit was gehaald.

Na de thee zette de thuisploeg Cambuur vast, maar verzuimde het de voorsprong uit te breiden. De counters werden slecht afgerond en Cambuur-keeper Leonard Niehuis bleek een te grote sta-in-de-weg. Dat kwam Vitesse uiteindelijk duur te staan, toen Ogbeche de gelijkmaker achter Piet Velthuizen schoot.

Vitesse was dan weliswaar een de bovenliggende partij, het leek alsof de echte wil om drie punten te pakken ontbrak. Het was rumoerig en vanaf de tribune leek het op de een of andere manier ook wat chaotisch. De start van dit seizoen is in ieder geval teleurstellend met slechts een punt uit twee wedstrijden en dan wacht volgende week de uitwedstrijd tegen medekoploper PEC Zwolle.

Eerder duel tegen Cambuur dat ik zag:

Vitesse wint simpel van Cambuur Leeuwarden: 3-0.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vitesse laat zege tegen Cambuur Leeuwarden glippen: 2-2"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*