Voorgeleiding verdachten geweldsincident Nelson Mandelabrug

Foto: Paul Hemmen (PH Visuals)

ARNHEM – Vijf verdachten die zondag betrokken zouden zijn geweest bij een geweldsincident op de Nelson Mandelabrug in Arnhem, worden donderdag 6 april 2017 voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het gaat om twee 14-jarige en drie 16-jarige jongens uit Arnhem.

Een 20-jarige man uit Gennep is dinsdag op vrije voeten gesteld. Hij werd kort na het incident in een woonwijk nabij de brug aangehouden. Uit het onderzoek tot nu toe is niet gebleken dat hij bij de mishandeling betrokken is. Hij kent de overige verdachten niet.

Het Openbaar Ministerie vindt dat er tegen de vijf verdachten voldoende ernstige bezwaren zijn. Het OM zal bij de rechter-commissaris vorderen dat het voorarrest met twee weken wordt verlengd. Het vijftal wordt voorgeleid op verdenking van toebrengen zwaar lichamelijk letsel, dan wel poging daartoe en/of openlijk geweld.

Omdat het onderzoek nog in volle gang is, kan op dit moment niet meer gezegd worden over ieders rol. De verdachten worden gehoord en vervolgens met elkaars verklaringen geconfronteerd.

Het OM is zich ervan bewust dat de mishandeling veel maatschappelijke onrust heeft veroorzaakt, met name omdat het motief gelegen zou zijn in de homoseksuele geaardheid van de aangevers. Het onderzoek naar de aanleiding van het geweldsincident is nog in volle gang.

Het OM kan om die reden nog geen uitsluitsel geven over het motief. Het OM is verder terughoudend met het verstrekken van informatie, omdat het om minderjarige verdachten gaat.

Bron: Nieuwsbericht Openbaar Ministerie (OM)

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Voorgeleiding verdachten geweldsincident Nelson Mandelabrug"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*