Vrijwilligerstraining voor De Zilverlijn in Arnhem

Maak verschil in het leven van eenzame ouderen en word vrijwilliger voor de Zilverlijn, een gratis bel-service van het Nationaal Ouderenfonds. Heb je affiniteit met ouderen, bied je graag een luisterend oor en ben je in voor een gezellig praatje? Kijk dan op de site van het Nationaal Ouderenfonds voor informatie en aanmelding. Donderdagmiddag 24 november vindt in Arnhem een training voor aanstaande vrijwilligers plaats. Vraag naar de voorwaarden voor deelname: tel. 030-6567774 (Milou van den Dool).

Ouderen die gebeld willen worden geven zich op voor De Zilverlijn omdat ze graag (vaker) een praatje met iemand willen maken. Hun sociale contacten nemen af. Bijvoorbeeld omdat ze weinig de deur uitkomen en minder mensen ontmoeten, omdat de kinderen ver weg wonen of een partner is overleden. De Zilverlijn draait om gezelligheid en aandacht voor elkaar. Ouderen blijven in beeld en voelen zich verbonden met de samenleving. De Zilverlijn heeft niet het karakter van een hulplijn, maar biedt wel een luisterend oor en een goed gesprek.

Vrijwilliger bij De Zilverlijn
Als Zilverlijnvrijwilliger bel je op een vast dagdeel en op een afgesproken tijdstip met de Zilverlijnouderen. Je kunt kiezen uit dagdelen van maandag tot en met vrijdag (dus niet in het weekend). Een dagdeel loopt van 9.00 tot 13.00 uur of van 13.30 uur tot 17.00.
Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk. Ze kunnen over van alles en nog wat gaan. Over die baan van vroeger, een grote liefde, de kinderen of dagelijkse activiteiten. De Zilverlijnouderen kijken echt uit naar dit wekelijkse praatje en zitten vaak al klaar bij de telefoon.
Dankzij het speciale belprogramma kan je gewoon vanuit huis bellen. Je hebt daarvoor wel de beschikking nodig over een laptop, computer of tablet met internet en kan hier goed mee omgaan.

Om Zilverlijnvrijwilliger te kunnen worden volg je eenmalig een training op locatie.

Over het Nationaal Ouderenfonds
In Nederland leven ruim 1 miljoen eenzame ouderen. 200.000 Ouderen zijn zelfs extreem eenzaam. Zij krijgen hooguit eens per maand bezoek. Het Nationaal Ouderenfonds steunt deze ouderen. Het fonds bestrijdt eenzaamheid en werkt aan zelfredzaamheid. Het doen van dagelijkse dingen, zoals boodschappen, wordt weer toegankelijk. Uitjes en evenementen worden aangeboden om andere ouderen te ontmoeten. En de OuderenOmbudsman helpt ouderen en hun naasten bij vragen over wet- en regelgeving.

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Vrijwilligerstraining voor De Zilverlijn in Arnhem"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*