Waardevolle verhalen bij het Gelders Orkest

Heeft u altijd al eens willen samenwerken met musici van Het Gelders Orkest? Samen met hen op het podium staan terwijl u tijdens het concert uw verhaal kan vertellen? Grijp dan nu uw kans! In het najaar komen musici van Het Gelders Orkest naar u toe met het project ‘Uw verhaal is het waard’.

Uw verhaal is het waard bij Het Gelders Orkest

In twee werksessies gaat u aan de slag met het vormgeven van uw verhaal, ondersteund door de compositie ‘Gran Partita’ van Wolfgang Amadeus Mozart. Moet u een muziekinstrument kunnen bespelen of verstand hebben van klassiek muziek om hieraan mee te kunnen doen? Helemaal niet! U gaat simpelweg met tekenen en tekstschrijven uw verhaal krachtig vormgeven. Verder komen musici langs die ook hun eigen verhaal met ons delen.

Ter afsluiting zal tijdens een koffieconcert de muziek van de Gran Partita gespeeld worden door Het Gelders Blaaskwintet. Tussen de verschillende delen door krijgen enkele deelnemers de ruimte om het eigen verhaal te vertellen, waarna vervolgens de bijpassende muziek zal klinken die het verhaal tot leven laat komen.

Voor wie: 55plussers die houden van klassieke muziek en deze uitdaging aan willen gaan. Aantal deelnemers: maximaal 30, vol is vol. De activiteiten gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Praktische informatie

Wanneer en waar: 11 en 21 oktober van 10.00 tot 11.30 uur in ’t Altevelt, recreatieruimte op de hoek Beethovenlaan/ Lisztstraat. Kosten: €5,- p.p. voor 2 sessies +concert, koffie/ thee inbegrepen. Het concert is openbaar op 25 oktober.

Contactpersoon: projectleider AFCC, ineke.tegelaar@rozet.nl of 06 – 22959080.

Vanaf nu kunt u zich al aanmelden bij de projectleider. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 oktober. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging, met daarin gegevens over de wijze van betalen.

Het bruist aan de Rijn

‘Uw verhaal is het waard’ is onderdeel van Arnhem op weg naar een Age Friendly Cultural City (AFCC), een cultureel programma  als structureel onderdeel van het leven van ouderen om talenten te (her) ontdekken, ontmoeting te stimuleren en de zorgvraag uit te stellen. Het Bruist aan de Rijn! AFCC is een samenwerkingsverband van Rozet, Gemeente Arnhem, zorg en welzijn en kunst- en cultuuraanbieders, mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Reacties