Wensballonnen opgelaten in Arnhem voor slachtoffers MH17

{

Honderden mensen gaven zaterdagavond in Arnhem gehoor aan een oproep stil te staan bij de slachtoffers van de vliegramp in de Oekraïne. Op Hoogte 80 werden na een korte ceremonie tientallen wensballonnen opgelaten.

De ceremonie kwam tot stand na een oproep op Facebook (via: Michael Bouwman). Na tientallen positieve reacties werd alles binnen 24 uur geregeld. De opkomst was boven verwachting, honderden mensen kwamen naar Hoogte 80 om stil te staan bij de vliegramp. “We doen dit om eer te betonen aan de slachtoffers en hun nabestaande”, zegt één van de deelnemers. “Zo’n herdenking is super belangrijk voor Nederland”, zegt een andere deelnemer tegen Omroep Gelderland. “We zijn in dit land toch één grote familie.”

Tijdens de ceremonie werden de namen van slachtoffers uit de regio, waaronder Duiven, Nijmegen, Elst en Zutphen, opgelezen. Na een minuut stilte werden tientallen wensballonnen opgelaten door de aanwezigen. Bezoekers bleven tot ver na de ceremonie op Hoogte 80 om na te praten over wat er afgelopen week gebeurd is.

Foto: Arnhem.nieuws.nl

Reacties

Wees de eerste die reageert op "Wensballonnen opgelaten in Arnhem voor slachtoffers MH17"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*